Nieuws

10-daagse van de Geestelijke Gezondheid

Toegevoegd op01 oktober 2021

Begin oktober staat jaarlijks in het teken van de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid. Ook op onze Scholengroep hechten we hier veel belang aan en laten we de 10-daagse niet zomaar voorbijgaan. Dit jaar staan ontmoeting en sociale verbondenheid centraal. Hieronder vind je een overzicht van de georganiseerde activiteiten waarbij we met deze thema’s aan de slag gingen.

1 oktober – Fika

Op 1 oktober was het Wereld Koffiedag en daarom organiseerden we een Fika-moment. Fika is een Zweeds fenomeen, het is een pauze waarbij de tijd wordt genomen om bij te praten met collega’s onder het genot van een kop koffie met zoete lekkernij. 

4 oktober – Lunchwandeling t.v.v. De Warmste Week 

Op 4 oktober werden alle collega’s van de verschillende diensten uitgenodigd om een lunchwandeling te maken in de omgeving van de Scholengroep. Dit was een uitgelezen moment om onder een stralend zonnetje bij te babbelen. Achteraf was er ‘soep van de chef’ voorzien, klaargemaakt door niemand minder dan algemeen directeur Els Schockaert. Deze heerlijke, zelfgemaakte soep werd verkocht ten voordele van De Warmste Week. De solidariteitscampagne van de VRT staat dit jaar in het teken van ‘kunnen zijn wie je bent’. Een thema waar we als Scholengroep veel belang aan hechten en graag mee ons steentje aan bijdragen.

6 oktober – Lezing Michael Portzky

Op 6 oktober kwam Michael Portzky, klinisch psycholoog, een lezing geven over veerkracht. Ongeveer 45 directies, beleidsondersteuners, pedagogisch begeleiders, mentoren, lerarenopleiders en leerkrachten woonden de lezing bij. Na een woelige coronaperiode waarin onze veerkracht op de proef werd gesteld, vonden we het belangrijk om hier extra aandacht aan te besteden.

Initiatiefnemer was Peter Van Hove, directeur van GO! Basisschool Atheneum Denderleeuw. “In het kader van een onderzoek dat ik recent uitvoerde, kwam ik in contact met Michael Portzky. Ik was onder de indruk van zijn inzichten en vond het belangrijk om die te delen met mijn onderwijscollega’s”, vertelt directeur Van Hove.

Wil je graag extra informatie over de inzichten van Michael Portzky? Dan zijn onderstaande video’s iets voor jou!

Video 1Video 2Video 3

7 oktober – Meditatiesessie met Andy 

Op 7 oktober startte de vierdelige meditatiereeks gegeven door Andy Merckaert.

Ook op 18/11, 25/11 en 2/12 kan je hierbij aansluiten. Inschrijven kan door op de desbetreffende datum te klikken. 

Speciaal voor de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid namen we een meditatiesessie op, als bonusaflevering voor onze podcastreeks ‘Veerkracht in het onderwijs’.

 

Nieuwsbrief

Schrijf in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van actua & events!