Nieuws

157 leerlingen nemen deel aan de JOBexpo in GO! Atheneum Denderleeuw

Toegevoegd op17 februari 2022

Vandaag organiseerde de Scholengroep in samenwerking met HR-kantoor Auxilios voor de eerste keer fysiek een JOBexpo. De JOBexpo vormt de schakel tussen leerlingen en de arbeidsmarkt en heeft als doel om de zesde- en zevendejaars op een interactieve wijze kennis te laten maken met de do’s en don’ts tijdens een sollicitatiegesprek.

Voorafgaand aan de beurs werden de leerlingen door middel van een sollicitatietraining klaargestoomd om hun competenties aan de bedrijven te presenteren. Op basis van waarheidsgetrouwe cases bereidden ze zich voor op de werkelijke sollicitaties die vandaag plaatsvonden in de sportzaal op campus Kouterbaan van GO! Atheneum Denderleeuw. De sportzaal werd omgetoverd tot een beurs waar 32 bedrijven hun stand opbouwden.

Na een warm welkom van algemeen directeur, Els Schockaert, maakten 157 leerlingen kennis met de bedrijven. Zowel leerlingen van TechniGO!, GO! Atheneum Ninove, GO! IBSO De Horizon, GO! Atheneum Liedekerke, GO! Handelsschool en GO! Atheneum Denderleeuw namen deel aan de beurs.

“We zijn ervan overtuigd dat onze leerlingen door dergelijke initiatieven weer een stapje dichter bij de arbeidsmarkt staan en vooral dat ze op deze manier beter voorbereid zijn op die stap. Ik kan deze actie enkel toejuichen”, aldus algemeen directeur, Els Schockaert.

Ook de leerlingen zijn enthousiast over het initiatief. Ze kunnen al eens proeven van hoe een sollicitatieproces in zijn werk gaat. “Het is fijn dat we de mogelijkheid krijgen om te oefenen voordat we effectief moeten gaan solliciteren. Zo leren we hoe we ermee moeten omgaan en doen we ervaring op”, vertelt een leerling Publiciteit van TechniGO! campus Ledebaan.

Na afloop van de sollicitatiebeurs kunnen de leerlingen opnieuw bij een bedrijf langs gaan om verder te solliciteren voor een vaste job, vakantiejob of stageplaats.

 

Nieuwsbrief

Schrijf in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van actua & events!