Nieuws

A podcast a day keeps the doctor away

Toegevoegd op19 juli 2021

Om mentaal welzijn bespreekbaar te maken lanceert onze Scholengroep de podcastreeks ‘Veerkracht in het onderwijs’. Sinds februari gaat de coördinator Welzijn, Julie Verspecht, maandelijks op wandel met een gast uit het onderwijsveld.

Scholengroep 19 ‘Dender’ lanceert podcastreeks ‘Veerkracht in het onderwijs’

Elke aflevering draait rond de thema’s welzijn en veerkracht, aangevuld met een thema dat de expertise is van de deelnemer. “Zo ben ik al met Anja Copejans op stap geweest in Aalst. Zij is auteur van verschillende boeken en perfectionismecoach. Het was een heel boeiend gesprek. Leerkrachten die last hebben van perfectionisme kunnen uit deze aflevering heel wat leren”, aldus Julie Verspecht. “We vinden het belangrijk dat leerkrachten op een laagdrempelige manier met verschillende thema’s aan de slag kunnen”, vertelt Céline Hertecant, communicatieverantwoordelijke van de Scholengroep.

Andere boeiende gasten die reeds aan bod kwamen zijn Els Schockaert (algemeen directeur van de Scholengroep), Andy Merckaert (leerkracht zedenleer en Meditatiecoach) en Annick Jehaes (leerkracht en talentontwikkelaar). Vandaag werd de aflevering met auteur en geluksonderzoeker Leo Bormans gelanceerd. “Voor de podcastaflevering met Leo Bormans zijn we naar zijn thuishaven Leopoldsburg gereisd. Niet alleen hebben we kunnen genieten van een enorm boeiend gesprek, maar ook van een prachtige omgeving”, vertelt Julie. Er staan nog heel wat interessante gasten en boeiende thema’s op het programma. Binnenkort lanceren we nog afleveringen rond nieuwe autoriteit met Kristof Das en gaan we nog in gesprek met de auteur van het boek ‘Relaxed voor de klas’, Stefaan Vanparys.

Er is bewust gekozen om de gesprekken steeds al wandelend te laten plaatsvinden. Dit omdat wandelen een positieve invloed heeft op je humeur en je gedachten. Het is ook goed voor je hart, bloedvaten, bloeddruk, cholesterol, botten en spieren, je gewicht en je geheugen. “Wandelen heeft alleen maar voordelen. We willen met deze podcast dan ook mensen naar buiten trekken en stimuleren om zelf op wandel te gaan en op die manier de podcast te beluisteren”, vertelt Julie.

Ontdek onderstaand de podcast hier!

 

Nieuwsbrief

Schrijf in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van actua & events!