Nieuws

Een feestelijke start van het nieuwe schooljaar 

Toegevoegd op01 september 2021

Op 1 september zetten alle 34 scholen van onze Scholengroep vol energie en enthousiasme opnieuw hun deuren open. De eerste schooldag ging niet onopgemerkt voorbij. Het onderwijspersoneel was al een tijdje in de weer om de terugkeer naar school onvergetelijk te maken en daar zijn ze ook goed in geslaagd: de leerlingen werden in de watten gelegd.

1 september 2021 was ook de eerste schooldag voor Els Schockaert als algemeen directeur van de Scholengroep. Els vloog er meteen in en bezocht 3 scholen: GO! Basisschool Atheneum Aalst, Atheneum Aalst en Lyceum Aalst. Dat ging er als volgt aan toe:

In GO! Basisschool Atheneum Aalst was het meteen tijd voor feest: er werden twee klaslokalen geopend op de Pupillensite aan de Graanmarkt. Onder leiding van een harmonie werden de 44 leerlingen van het zesde leerjaar begeleid naar hun nieuwe lokalen: de cactusklas en de living. “Het inrichten van de lokalen heeft bloed, zweet en tranen gekost, maar we zijn heel blij met het resultaat. Het is voor onze zesdejaars een nieuwe stap richting zelfstandigheid. Dat is goed in het kader van de overstap naar de secundaire school”, aldus directeur Nathalie De Veylder. Els Schockaert had de eer om de twee nieuwe lokalen te openen.

Ook in de andere scholen ging het er feestelijk aan toe en werden de leerlingen creatief onthaald.

In GO! basisschool GAAF! zijn ze het nieuwe schooljaar ‘ingevlogen’. Alle collega’s verwelkomden de leerlingen verkleed als airhostess. De leerlingen werden ‘ingecheckt’ aan de poort en ontvingen hun persoonlijke boarding pass.

In GO! basisschool Ten Berge werden de leerlingen dan weer voorbereid op een schooljaar vol magie. De leerlingen werden onthaald door tovenaars, prinsen en prinsessen.

In GO! basisschool De Krekel genoten ze van de vele blije gezichten. “Ik wens klein en groot een fijn en leerrijk schooljaar toe! ‘Samenspelen? NATUURlijk!’

Het team van GO! basisschool De Regenboog nam een vliegende start. Samen met hun leerlingen gaan ze opnieuw voor een SUPER schooljaar. Dit met als motto ‘JIJ BENT UNIEK & DAT IS JOUW SUPERKRACHT!’

Ook in GO! basisschool De Kleine Okapi maakten ze een SUPERHELDENstart!

TechniGO! Duaal is alvast goed begonnen en dat is half gewonnen!

Wil jij met je school ook graag op deze pagina verschijnen?

Stuur een foto + tekstje  naar communicatie@sgrdender.be!

Nieuwsbrief

Schrijf in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van actua & events!