Nieuws

Els Schockaert is de nieuwe algemeen directeur van Scholengroep 19 ‘Dender’

Toegevoegd op01 februari 2021

Dhr. Michotte geeft de fakkel door

De maand februari start voor onze Scholengroep op een bijzondere manier. Mevrouw Schockaert neemt vanaf vandaag de fakkel over van de heer Michotte die 10 jaar lang algemeen directeur was van Scholengroep 19 ‘Dender’. “Ik kijk positief terug op mijn carrière en ondanks Corona heb ik van een heel mooi afscheid kunnen genieten: heel wat mooie, digitale, creatieve momenten die ik anders niet had meegemaakt.” Eddy Michotte startte zijn carrière als leerkracht in de toenmalige rijksschool voor middelbaar onderwijs in Sint-Niklaas. In 2005 werd hij aangesteld als directeur van het Atheneum van Temse. Twee jaar later werd hij directeur van het toenmalige Koninklijke Atheneum van Aalst. Later, in 2010, stelde de heer Michotte zich kandidaat voor het ambt van algemeen directeur van Scholengroep 19 ‘Dender’. Hierin werd hij aangesteld en startte hij op 25 oktober 2010. Een decennium later nemen we afscheid van hem. “Ik kijk tevreden terug, al is het werk natuurlijk nooit af. Ik citeer graag Vladimir Jankélèvitch ‘Ce qui est fait reste à faire’ en ik ben er zeker van dat mevrouw Schockaert dit uitstekend zal doen.”

Sinds 1993

De afgelopen twee schooljaren was Els Schockaert directeur-coördinator van het basisonderwijs van Scholengroep 19 ‘Dender’. Deze functie komt nu in handen van Katrien De Moerloose, voormalig directeur van GO! Basisschool Ten Berge. In haar taak als directeur-coördinator van het basisonderwijs werkte mevrouw Schockaert reeds nauw samen met de heer Michotte. “Ik heb het voorrecht gekregen om samen met meneer Michotte al heel wat dossiers mee te volgen en dat apprecieer ik enorm. Daardoor zal alles niet volledig nieuw zijn en heb ik reeds een brede kijk gekregen op de werking.” Els Schockaert komt derhalve niet onbeslagen ten ijs. Sinds 1993 werkt ze reeds voor de Scholengroep. “Op 15 september 1993 ben ik gestart met een interim opdracht van twee weken als leerkracht in het eerste leerjaar in de toenmalige rijksschool in Liedekerke, nu GO! basisschool De Bij, en sindsdien heb ik Scholengroep 19 ‘Dender’ niet meer verlaten.”

Eerste vrouwelijke algemeen directeur

Els Schockaert mag zich de eerste vrouwelijke algemeen directeur van Scholengroep 19 ‘Dender’ noemen. “Ik vind het een hele eer dat ik deze kans gekregen heb. Ik zal als vrouw mijn mannetje staan in deze wereld om de belangen van onze Scholengroep te behartigen.” Verder zijn professionalisering, digitalisering, oplossingsgerichtheid en het verbindende aspect tussen de scholen en de Scholengroep zaken waar Els Schockaert in haar taak als algemeen directeur sterk op wil inzetten. “Ik hoop dat ik nog meer verbinding kan brengen binnen onze Scholengroep: tussen de scholen basisonderwijs, secundair onderwijs en de verschillende niveaus. Dat verbindende aspect is mijn ambitie als algemeen directeur. Uiteraard zonder de core business uit het oog te verliezen: het aanbieden van kwaliteitsvol onderwijs. Elke bijdrage die we leveren, hoe klein ook, is ten voordele van onze leerlingen. Daar doen we het voor.”

Onze Scholengroep biedt onderwijs aan 10.177 leerlingen in de regio en stelt meer dan 2300 personeelsleden te werk.

Nieuwsbrief

Schrijf in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van actua & events!