Nieuws

GO! Handelsschool Aalst en schepen van Onderwijs Aalst ontvangen Erasmus+ studenten in Utopia

Toegevoegd op07 maart 2023

GO! Handelsschool Aalst neemt deel aan het Erasmus+ project SALES (Students Active Learning Entrepreneurial Skills). Erasmus+ is het EU-programma voor onderwijs, opleiding, jeugd en sport in Europa. Dankzij een aanvraag, die door de school werd ingediend en door externe experten werd beoordeeld met een score van 85 op 100, krijgen de leerlingen een unieke kans om ervaring op te doen in het buitenland. Deze week zijn zij de gastschool en ontvangen ze leerlingen uit Bulgarije, Roemenië, Tsjechië en Turkije. Samen met België zijn dit de 5 betrokken landen. De leerlingen van GO! Handelsschool Aalst brachten al een bezoek aan Bulgarije (thema agricultuur), Roemenië (thema ICT) en Tsjechië (thema toerisme). Dit schooljaar gaan ze in april nog naar Turkije (thema schoonheid).

Zondag kwamen de uitwisselingsstudenten en hun leerkrachten aan in België en kregen ze een rondleiding door Aalst. Deze werd georganiseerd door de leerlingen van 5 en 6 Toerisme. Gedurende de volledige uitwisselingsweek worden de leerlingen Toerisme, Onthaal en Public Relations en Onthaal en Recreatie ingezet. “We proberen zoveel mogelijk leerlingen te betrekken bij dit bezoek, het is de ideale gelegenheid om hun praktijk te oefenen”, aldus leerkracht Ann Vereecke.

Maandagochtend 6 maart 2023 verzamelden de leerlingen 6 Onthaal en Public Relations van GO! Handelsschool Aalst in de stadsbibliotheek Utopia om de leerlingen uit het buitenland te ontvangen. Eens aangekomen in Utopia werden ze verwelkomd door de directie van GO! Handelsschool Aalst, Marie-Christine Fiers en schepen van Onderwijs Aalst, Karim Van Overmeire. Daarna mochten de bezoekers zichzelf kort voorstellen en kregen ze meer uitleg over Aalst, het onderwijs in België, de school en het verdere programma van deze goedgevulde week. Nadien werden ze ontvangen in het Utopiacafé om te genieten van een (warm) drankje met een Aalsterse specialiteit, namelijk vlaai. De zaal, koffie en vlaai werd hen warm aangeboden door Stad Aalst.

De komende dagen zullen de Erasmus+ studenten samen leren, workshops volgen en goede praktijken met elkaar uitwisselen rond de thema’s ondernemen, sport en milieu. Er komen ook een aantal gastsprekers langs zoals o.a. Sofie Van der Perre, de projectmanager van het zwembad Aquatopia. Daarnaast brengen de uitwisselingsstudenten ook een bezoek aan Brussel, Brugge en Gent waarbij de leerlingen en leerkrachten uit 4, 5 en 6 Toerisme hen gidsen. “Dit bezoek vergt heel wat organisatie, ik bedank graag mijn leerkrachten Ann Vereecke en Lobke Van Impe om dit allemaal te regelen”, zegt directie van GO! Handelsschool Aalst Marie-Christine Fiers.

Het belooft een zeer boeiende en inspirerende lesweek te worden voor heel wat leerlingen en leerkrachten!

Nieuwsbrief

Schrijf in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van actua & events!