Nieuws

Raymonda Verdyck bezoekt GO! Handelsschool Aalst

Toegevoegd op21 mei 2021

Binnenkort gaat Raymonda Verdyck, reeds 12 jaar afgevaardigd bestuurder van het Gemeenschapsonderwijs, op pensioen. De voorbije jaren bezocht Raymonda heel wat scholen(groepen). Die bezoeken op het terrein deed ze ontzettend graag. Om haar GO!-carrière af te sluiten organiseert de dienst Communicatie van het GO! dan ook een afscheidstournee. Concreet bezoekt Raymonda nog 6 scholen/instellingen, één per provincie en Brussel. Elk bezoek staat in het teken van een thema of aspect waarin het GO! een sprong voorwaarts heeft gemaakt doorheen de jaren waarin Raymonda afgevaardigd bestuurder was.

Voor de provincie Oost-Vlaanderen heeft Raymonda halt gehouden in GO! Handelsschool Aalst. Dit binnen het thema ‘gelijke onderwijskansen’. “GO! Handelsschool Aalst zet enorm hard in op dit thema en beschikt over heel wat mooie praktijkvoorbeelden. Zo doen ze aan projectwerking, wordt er een 7de jaar voorbereiding op hoger onderwijs (VHO) aangeboden, is er een samenwerking met HoGent, is er een inclusiewerking en wordt er ingezet op teamteaching”, aldus Céline Hertecant, communicatieverantwoordelijke van de scholengroep. Al deze initiatieven vormden dan ook de rode draad tijdens het bezoek van Raymonda.

De afgevaardigd bestuurder werd, samen met mevr. Van Cauter (gouverneur Oost-Vlaanderen) en andere genodigden getrakteerd op een interactieve rondleiding doorheen de school en een speeddate. In dit alles werd ze begeleid door de leerlingen Onthaal & Public Relations. De leerlingen organiseerden het bezoek volledig zelf. Weken op voorhand waren ze bezig met de voorbereiding ervan: gastenlijst opmaken, uitnodigingen versturen, een draaiboek opstellen,… Er kwam heel wat bij kijken. “Als school willen we werken aan ondernemen, organiseren en communiceren. We willen niet enkel lesgeven, maar ook praktijkgericht werken. We coachen de leerlingen en bereiden ze voor op verdere studies en het bedrijfsleven”, vertelt Els De Boeck, leerkracht Onthaal en Public Relations.

Zowel de leerlingen, leerkrachten als mevr. Verdyck kijken tevreden terug op het bezoek.

Benieuwd hoe het er allemaal aan toeging? Bekijk onderstaand enkele sfeerbeelden en de aftermovie!

Nieuwsbrief

Schrijf in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van actua & events!