Nieuws

GO!AL plant 350 boompjes

Toegevoegd op17 december 2021

Om 9 uur op deze mistige ochtend vertrokken de leerlingen uit het derde, vierde, vijfde en zesde jaar van de afdeling Hout van GO! Atheneum Liedekerke met hun leerkrachten te voet naar de gemeentelijke begraafplaats in Liedekerke voor een boomplantactie. Gewapend met hun laarzen en hun spade plantten de leerlingen maar liefst 350 nieuwe bomen.

“Het was een bewuste keuze om de leerlingen van de afdeling hout te laten deelnemen aan deze actie, ze gaan immers dagelijks aan het werk met deze grondstof”, vertelt Bieke Nagels, directeur van GO! Atheneum Liedekerke.

Door deel te nemen aan dergelijke acties komen de leerlingen in contact met de levenscyclus van de grondstoffen die zij dagelijks bewerken. Hout is een oneindig vernieuwbare grondstof, maar rekent wel op een bewustzijn van de impact van het kappen van bomen.

“Het is belangrijk dat ze zelf inspanning leveren om nieuwe bomen te planten”, aldus Bieke Nagels.

Ook de burgemeester van Liedekerke, Steven Van Linthout, steunt deze actie en kwam een kijkje nemen!

De aanleg van dit bos kadert in de actie Plan Steenuil, een intergemeentelijk project dat inzet op natuurverbinding, natuuruitbreiding, kleine landschapselementen en tal van biodiversiteitsacties in Liedekerke en Ternat. De gemeente wil dan ook tegen 2030 een nieuwe boom per inwoner aangeplant hebben. Deze plantactie gebeurde in samenwerking met Pro Natura. Zij gaven de nodige uitleg aan de leerlingen en hadden ook de plantgaten al gemaakt.

Nieuwsbrief

Schrijf in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van actua & events!