Nieuws

In de kijker: Talentenwerf

Toegevoegd op20 december 2021

Dit schooljaar organiseert onze Scholengroep voor de zesde keer een talentenwerf. Wie hierbij aan ‘K2 zoekt K3’ of ‘Dancing with the Stars’ denkt, komt bedrogen uit. Het gaat hier immers om een ander soort talent, al is het natuurlijk ook mogelijk dat er tussen de deelnemers wel eentje met een verborgen zang- of danstalent zit…

De talentenwerf is veeleer een opleidingstraject. Deze opleiding dient als verkennende fase en wil medewerkers motiveren om een leidinggevende functie op te nemen. Wie (adjunct-)directeur wil worden of technisch-adviseur(-coördinator) wordt aangemoedigd om zich voor de talentenwerf in te schrijven. Ook personeelsleden die mee willen helpen het beleid van de school te bepalen en dus een beleidsfunctie ambiëren, kunnen zich inschrijven voor de talentenwerf.

Zeventien enthousiastelingen werden geselecteerd voor deze zesde editie. Zij zullen gedurende het schooljaar een aantal opleidingsdagen doorlopen. Op het programma staan: kwaliteit van onderwijsleerprocessen, tijdsmanagement, onderwijsregelgeving, omgaan met data en communicatieve vaardigheden.

De vaardigheden die ze in die laatste sessie zullen verwerven, kunnen ze dan in praktijk omzetten tijdens de twee werkplekoefeningen. Daarin zullen ze een slechtnieuwsgesprek en een feedbackgesprek uitproberen. Daarnaast krijgt elke deelnemer ook een directeur toegewezen die hij / zij gedurende twee dagen mag schaduwen.

Aan het begin van het traject werd aan de deelnemers ook gevraagd om een interessant onderzoeksthema naar voren te schuiven en hierover een portfolio samen te stellen. Tijdens de laatste lesdag zullen ze dat portfolio dan voorstellen aan de andere deelnemers.

Het volledige traject wordt begeleid door Katrien De Moerloose (directeur-coördinator basisonderwijs) en Mario Hoste (coördinerend directeur secundair onderwijs).

Nieuwsbrief

Schrijf in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van actua & events!