TechniGO! Hotelschool Aalst staat Europees aan de top en krijgt vermelding in Gault&Millau

TechniGO! Hotelschool Aalst staat Europees aan de top en krijgt vermelding in Gault&Millau

Toegevoegd op 13 december 2017

Terwijl zowel nationaal als internationaal topchefs culinaire prijzen krijgen en de Michelingids zijn sterren uitdeelt aan de beste restaurants, valt dichter bij huis ook TechniGO! Hotelschool Aalst een grote eer te beurt. Op de Europese hotelwedstrijd die in Oostende plaatsvond, behaalden twee leerlingen een podiumplaats. Tegelijk besteedt Gault&Millau in de meest recente editie van zijn culinair magazine aandacht aan het didactisch restaurant Terlinden dat als eerste GO!-school in Vlaanderen en als slechts tweede restaurant in de regio het felbegeerde Smiley-certificaat krijgt toegekend.

Gault&Millau, vooral bekend van de felbegeerde punten, enkel weggelegd voor de beste toprestaurants, bracht eind november zijn vijfde editie uit van zijn culinaire magazine. Niet toevallig gebeurde dat in dezelfde week waarin ook wordt bekend gemaakt welke restaurants zich mogen beschouwen als wereldtop.

“Het is dan ook een grote eer om als hotelschool met een volledige pagina in het culinaire magazine vermeld te staan.”, zegt de trotse directeur van TechniGO!, Bart Van Cauter. “De aanleiding is de toekenning van het Smiley certificaat,” vervolgt hij. “Het certificaat is een erkenning van onze doorgedreven attitude en controle op de voedselveiligheid en de hygiëne. Wij zijn een vooruitstrevende school en willen mee aan de top lopen qua ambitie. Dit kwaliteitsembleem zal dan ook een ereplaats krijgen aan de voordeur van ons didactisch restaurant Terlinden.”

Ook de leerlingen van de hotelschool zelf krijgen erkenning uit een heel andere hoek. Op de Europese Hotel en Toerismewedstrijd (AEHT) die in Oostende plaatsvond behaalden Lina Delclef uit het zesde jaar ‘Restaurant en Keuken’ en Yannick De Groote uit het zevende jaar ‘Gastronomie’ allebei een podiumplaats.

“Driehonderd leerlingen uit 25 landen geven tijdens deze internationale hotelwedstrijd een hele week het beste van zichzelf.”, vertelt Marc Slegers, technisch adviseur van de hotelschool. “Verschillende disciplines zoals wijnkennis, gastronomie en patisserie komen aan bod. Op basis van loting vormt elke jongere een team met een leeftijdsgenoot uit een ander land. Samen krijgen ze een aantal opdrachten waarbij een internationaal samengestelde jury zich over het resultaat buigt. Lina behaalde in de categorie ‘cocktail making’ met haar White Lady een bronzen medaille. In de categorie ‘gastronomie’ behaalde Yannick een zilveren medaille.”

Meer info over TechniGO! Hotelschool Aalst en zijn didactisch restaurant Terlinden is te vinden op de website www.hotelschoolaalst.be.

Nieuwsbrief

Schrijf in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van actua & events!