Nieuws

Nieuwe schoolgebouwen

Toegevoegd op15 juni 2022

Tijdens 2021 kenden onze secundair scholen weer een stijging (3,29%) van het totaal aantal leerlingen. Door het stijgende aantal leerlingen zijn sommige scholen genoodzaakt uit te breiden. GO! Lyceum Aalst huurt sinds kort een gebouw in de Zonnestraat en GO! Atheneum Denderleeuw heeft een nieuwe aanbouw bij hun campus op de Kouterbaan.

Multifunctionele nieuwbouw voor GO! Atheneum Denderleeuw

Met de aanbouw van drie verdiepingen aan het bestaande gebouw op campus Kouterbaan, zet het GO! Atheneum Denderleeuw meer dan ooit in op het creëren van een krachtige leeromgeving voor élke leerling. Ons nieuwbouwproject levert zes gloednieuwe leslokalen op. Dit is goed voor een extra capaciteit van 120 leerlingen. De lokalen zijn klaar en worden momenteel volop ‘getest’ door enkele klassen. Vanaf 1 september 2022 zullen de lokalen ook officieel in gebruik worden genomen.

Op de drie verdiepingen van het huidige schoolgebouw zijn telkens een apart instructielokaal en een aanpalend groter lokaal toegevoegd. Het groter lokaal beschikt over uitstekende faciliteiten om aan begeleid zelfstandig leren te doen. Leerlingen kunnen er in groepjes of individueel (al dan niet met de laptop) aan de slag om aan onderzoekend en zelfsturend leren of projectwerk te doen. Het grote voordeel van deze aanpak is dat leerlingen actief hun leerproces in eigen handen nemen. De leerkracht treedt op als coach/ondersteuner en heeft meer mogelijkheden om doelgericht te differentiëren op maat van elke leerling. We beogen dus een maximaal rendement op het vlak van leerwinst en leermotivatie. Leerkrachten en leerlingen leren van en met elkaar, zo komen ze een grote stap dichter bij het GO!-ideaal van ‘gepersonaliseerd samen leren’.

Open leercentrum voor GO! Lyceum Aalst

Deze examenperiode (juni 2022) werd het nieuwe gebouw van GO! Lyceum Aalst, campus Zonnestraat, ingehuldigd. De leerlingen van de derde graad legden hier voor de eerste keer hun examens af.

Wil je meer te weten komen over deze nieuwe campus? Lees er over in de reeds verschenen artikels:

GO! Lyceum Aalst breidt uit – Scholengroep 19 Dender (sgrdender.be)
140 jaar GO! Lyceum Aalst – Scholengroep 19 Dender (sgrdender.be)

& neem hieronder een kijkje binnen!

Nieuwsbrief

Schrijf in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van actua & events!