Nieuws

Teambuilding Scholengemeenschappen

Toegevoegd op29 oktober 2021

Op vrijdag 15 oktober en vrijdag 29 oktober trokken onze scholengemeenschappen op teambuilding.

Scholengemeenschap secundair onderwijs

Op vrijdag 15 oktober ging de voltallige Scholengemeenschap van het secundair en het volwassenenonderwijs op teambuilding. In aanloop naar de teambuilding kregen alle deelnemers van organisatoren Marie-Christine Fiers en Christel Cock allerlei tips omtrent de activiteiten en de locatie. Zo kwamen ze er al achter dat ze in Dendermonde verwacht werden en konden goede speurders ook al ontdekken waar ze zouden lunchen.

’s Ochtends kregen de deelnemers een gezond ontbijt voorgeschoteld en werden ze willekeurig in drie groepen verdeeld. Deze drie groepen zouden tegen elkaar strijden in een city game “from Russia with love”. Gewapend met een iPad en een koffer vol gadgets ging elk team op pad met als missie om als eerste de geheimen van dubbelspion Skripal bloot te leggen. Om dat te doen moesten er onderweg allerlei opdrachten uitgevoerd worden, gaande van het maken van themafoto’s tot het oplossen van raadsels.

De missie werd echter een aantal keer onderbroken door een extra opdracht van Marie-Christine Fiers en Christel Cock. Het team dat die opdrachten won, mocht telkens een teamlid van het verliezende team stelen. Zo was er bijvoorbeeld de opdracht waarbij Els Schockaert haar teamleden (Bieke Nagels, Mario Hoste, Vicky Cooman, Kristel Van De Walle) de geboorte van Venus van Botticelli moest laten uitbeelden zodat Marie-Paule Haegeman het schilderij kon raden. Op die manier kon deze groep Bart Tsiobbel stelen van een andere groep.

Na afloop van het spel werd iedereen verwacht in een restaurant voor de lunch. Daar werden de aanwezigen ook nog getrakteerd op een optreden van mentalist Davy Van Boxstael, tevens collega-leerkracht. Hij verblufte iedereen door niet alleen een gekozen kaart te kunnen raden, maar ook door bijvoorbeeld de tekening van een collega perfect na te tekenen zonder ze uiteraard gezien te hebben.

Scholengemeenschap basisonderwijs

Op vrijdag 29 oktober, voor aanvang van de herfstvakantie, sloten de directies van het basisonderwijs de werkweek af met een heuse teambuilding. Het organiserende team, bestaande uit Elke D’Haeseleer, Stijn Van Achter en Stanny De Block, schotelde een goed gevuld programma voor.

’s Morgens startten ze met een stevig ontbijt in ‘Friends’ in Aalst. Zo stonden ze sterk voor de eerste uitdaging van de dag namelijk laser kleiduifschieten. De hele bende verplaatste zich te voet of met de fiets naar ‘Den Osbroek’. Na een korte deskundige introductie van een soortgenoot (lees onderwijsmens) mochten ze de wapens ter hand nemen voor een oefensessie. Competenties als nauwkeurigheid, behendigheid en snelheid waren de slaagcriteria voor deze voormiddag. Al snel bleek dat ze van geluk mochten spreken dat kleiduifschieten niet in de lijst van competenties in de functiebeschrijving van een directeur is opgenomen. Het aperitiefmomentje tussendoor verzachtte de bittere pil van de oefensessie. De geestelijke verrijking verscherpte de beoogde competenties en er werden verrassende resultaten geboekt. Lieve Welleman, Peter Van Hove, Heinz De Paepe en Nathalie Lievens wonnen de wedstrijd met vlag en wimpel en werden uitbundig gefeliciteerd voor hun puike prestatie. Kleiduifschieten is duidelijk een vak apart.

Na de inspanning werden ze vergast op een lekkere lunch in ‘Purple 15’. De andere gasten zullen vast en zeker geweten hebben dat het overweldigend gezelschap bestond uit onderwijsmensen. De lunchsessie liep danig uit en de tocht naar de Hopmarkt  moest in versneld tempo worden afgelegd.

In het centrum van Aalst werden ze opgewacht door onze gids voor een stadswandeling in het ‘Oiljsters’. Na een aanloop in het algemeen Nederlands kwam de tocht op kruissnelheid in het plaatselijk dialect :‘ rezzenkens’, ‘schieftrechtoever’, ’lekenissen’, ‘konker’, ‘Kadoensjt’ zijn maar een greep uit het taalpatrimonium dat ze voorgeschoteld kregen. Bij elke stop kregen deelteams een zin in het Oilstjers voorgelegd. Met alle verzamelde zinnen kon een korte tekst worden samengesteld. Het mouilleren van de medeklinkers klonk bij de ene beter dan bij de andere. Toch slaagde iedereen erin om het verhaal in het Oilsjters voor te dragen in de afsluitende praktische proef.

Een geslaagde teambuilding in een ontspannen sfeer!

Nieuwsbrief

Schrijf in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van actua & events!