Nieuws

Welkom GO! basisschool De Kleine Schuit

Toegevoegd op27 juni 2022

Vanaf 1 september 2022 wordt onze scholengroep een school rijker. Basisschool De Kleine Schuit in Uitbergen, een deelgemeente van Berlare, sluit vanaf volgend schooljaar aan bij onze groep. De overname van deze school werd gedurende dit schooljaar grondig voorbereid en gerealiseerd. Dit gebeurde in open dialoog met het gemeentebestuur Berlare, de centrale diensten van GO! centraal, de verantwoordelijken van onze centrale diensten en de algemeen directeur, onze leden van de raad van bestuur, de ouders en lokale afgevaardigden van de school. In een overnameprotocol werden alle gemaakte afspraken en overeenkomsten vastgelegd.

Een traject als deze brengt ongetwijfeld emoties en onzekerheden met zich mee. Toch durf ik stellen dat de komst van het GO! en scholengroep Dender een meerwaarde zal zijn voor de gemeente Berlare. Hierbij zullen we uitdrukkelijk de garanties blijven bieden om in De Kleine Schuit kwaliteitsvol basisonderwijs aan te bieden, met respect voor de eigenheid en het lokale, warme karakter van de school. Het pedagogisch project van de school sluit bovendien nauw aan bij onze waarden van het GO!. De personeelsleden die mee de overstap maken, zullen gefaseerd overschakelen naar de werking van het GO! en de scholengroep.

Basisschool De Kleine Schuit telt momenteel 150 leerlingen, is gevestigd in het landelijke centrum van Uitbergen en wordt gekenmerkt door kleinschaligheid, nabijheid en een sterk zorgbeleid. Wil je al een eerste kennismaking met deze school, bezoek dan zeker de Facebookpagina: https://www.facebook.com/dekleineschuit. Vanaf augustus zal ook de vernieuwde website online staan. In de september-editie van code 19 brengen we zeker meer nieuws hierover!

Welkom aan alle kinderen, ouders, leerkrachten en participanten van De Kleine Schuit in scholengroep Dender.

Els Schockaert, algemeen directeur

Nieuwsbrief

Schrijf in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van actua & events!