Nieuws

Zomerscholen voor een succesvolle start

Toegevoegd op15 juni 2022

Deze zomervakantie organiseren GO! basisschool De Zilverberk en GO! Basisschool Atheneum Denderleeuw tijdens de maand augustus een zomerschool. Leerlingen die de afgelopen maanden achterstand hebben opgelopen, krijgen hier de kans om extra lessen te volgen. Ze krijgen een leertraject op maat en worden individueel begeleid.

GO! basisschool De Zilverberk (1 t.e.m. 12 augustus)

Directeur Joleen De Meerleer geeft extra uitleg over de organisatie van hun allereerste zomerschool.

Deze zomer organiseert GO! basisschool De Zilverberk van 1 tot en met 12 augustus een zomerschool. Dit zal in samenwerking met de gemeente Haaltert gebeuren.

Het is reeds de derde keer dat de gemeente Haaltert een zomerschool zal organiseren. De locatie wisselt ieder jaar. Dit schooljaar werd er voor gekozen om de vernieuwde lokalen van De Zilverberk te gebruiken. We vonden dit de ideale gelegenheid om onze vernieuwde campus in de kijker te zetten.

Kinderen van de derde kleuterklas en het lager onderwijs krijgen tijdens de zomervakantie gedurende minstens 10 dagen een passend leertraject, gekoppeld aan sport en spel.

De leerlingen krijgen een halve dag les op maat. In de namiddag is er dan ruimte voor sport, spel en creatieve activiteiten. Zo zal er bijvoorbeeld ook een springkasteel geplaatst worden: speelplezier verzekerd dus!

Voor de praktische organisatie werkt GO! basisschool De Zilverberk samen met Oscarcrew vzw. Deze voorzien acht leerkrachten. Zes leerkrachten zullen op een speelse, educatieve manier taal en rekenen oefenen met de kinderen van het lager. Twee leerkrachten zullen specifiek activiteiten voor de kleuters organiseren waarbij telkens de focus op taal ligt.

De deelname aan de zomerschool is volledig gratis en ze bieden momenteel 65 plaatsen aan. Daarnaast is er dagelijks een busdienst die een centrale stop in alle deelgemeenten aandoet.

Inschrijvingen verlopen via de zorgcoördinatoren van de scholen in Haaltert. Op deze manier wordt het juiste doelpubliek bereikt. Samen gaan we de leerachterstand wegwerken zodat alle leerlingen een kans krijgen op een mooie toekomst.

GO! Basisschool Atheneum Denderleeuw (16 t.e.m. 26 augustus)

Directeur Peter Van Hove geeft meer uitleg over hun zomerschool en deelt ervaringen van de afgelopen jaren.

Voor de derde keer op rij organiseert GO! Basisschool Atheneum Denderleeuw een zomerschool. Dit voor om en bij de 100 kinderen. De zomerschool neemt plaats van 16 tot en met 26 augustus 2022.

In de voormiddag wordt er vooral gefocust op leerdoelen voor taal en wiskunde. In de namiddag staan er creatieve, sportieve en culturele workshops gepland. De begeleiding is in handen van (eigen) leerkrachten, studenten leerkracht lager onderwijs en vrijwilligers van de school. Voor de namiddagactiviteiten doet de school ook beroep op externe organisaties.

Ervaringen

Het is een leuke manier om de kinderen, de collega’s en de specifieke aanpak van de school al wat te leren kennen. Dankzij de zomerschool zal ik zelf ook een betere start kunnen maken in september.”, liet een startende leerkracht vorig jaar weten.

Het is heel interessant om in zo’n kleine groepen met de kinderen aan de slag te gaan. Met twee leerkrachten bij een groep van 12 kinderen kan je natuurlijk veel intensiever begeleiden.”, zegt een ervaren leerkracht.

Studenten leerkracht lager onderwijs zien de zomerschool als een extra oefenkans. “Het is heel verrijkend om in contact te komen met een andere onderwijsaanpak. Het geeft me veel voldoening om met deze kinderen te werken, vooral omdat ik weet dat deze kinderen extra hulp nodig hebben. Het is ook interessant om in de namiddag de kinderen beter te leren kennen bij meer ontspannende activiteiten. Tijdens een normale stage is daar nauwelijks ruimte voor.

Voor de editie van deze zomer is de school nog op zoek naar twee leerkrachten voor de voormiddagactiviteiten (van 8.30 uur tot 13 uur). Meer informatie kan je bekomen via zomerschool@bsgodenderleeuw.be.

De vrijwilligersvergoeding bedraagt 350 euro voor één week en 700 euro voor twee weken. Leerkrachten worden enkel verwacht in de voormiddag, studenten worden een volledige dag verwacht. Zij ondersteunen de leerkrachten in de voormiddag en worden in de namiddag ingezet voor de workshops. Ken je een student lager onderwijs? Geef dan zeker deze informatie door!

Nieuwsbrief

Schrijf in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van actua & events!