Scholen

TechniGO! – campus Ledebaan

TechniGO! is dé school voor voeding, zorg & techniek. U kan bij ons terecht voor toekomstgerichte studierichtingen met werkzekerheid.

directeur: Bart Van Cauter
Naam: TechniGO! – campus Ledebaan
Adres: Ledebaan 101 - 9300 Aalst
Telefoon: 053 76 92 50
Website: www.technigo.be
Smart School: login personeel
Social Media:

Info

TechniGO! is een school met boeiende en toekomstgerichte studierichtingen in de sector van de voeding, zorg en techniek. Onze school bestaat uit campus Ledebaan (gerenommeerd vanwege zijn hotel-, bakkerij- en slagerijafdeling) en campus De Voorstad (hier staan techniek & technologie centraal).

Het is voor iedere leerling van het grootste belang om zo snel mogelijk de juiste studiekeuze te maken om later goed voorbereid in het beroepsleven te stappen. Wees er maar van overtuigd dat onze eindejaarsstudenten uit het technisch onderwijs voorbereid worden op hoger onderwijs en onze leerlingen uit het beroepsonderwijs snel werk vinden!

In de eerste graad spelen we graag in op het maatschappelijk belang van technologie, wetenschap en techniek. De samenleving heeft nood aan jongeren met een passie voor de nieuwe technologieën. Onze leerlingen uit het 1ste leerjaar A starten dan ook met een combinatie van wetenschappen en techniek. In het eerste leerjaar B wordt ingezet op techniek.

In de tweede & de derde graad kunnen onze leerlingen kiezen uit een waaier van boeiende technische en arbeidsgerichte studierichtingen. Met TSO-richtingen als hotel, gezondheids-en welzijnswetenschappen, schoonheidsverzorging en elektromechanica bereiden wij graag voor op een verdere studiecarrière in het hoger onderwijs.

Onze arbeidsmarktgerichte studierichtingen zijn heel divers en leiden vaak tot een diploma in een knelpuntberoep. Afgestudeerd in onze specialisatiejaren uit de voeding (bijv. als fijnkosttraiteur, banketbakkerij en chocoladebewerker, enz) of als kinder-, thuis en
bejaardenverzorger of haarstylist bieden heel wat perspectieven op een job of verdere studies. Ook voor gegeerde beroepen in de ‘harde sector’, zoals autotechnieker, carrossier of houtbewerker met specialisatie in stijl –en design kan u bij ons terecht.

Vanaf het 5de jaar bieden wij aan al onze leerlingen stages aan. Hier ervaart hij/zij hoe in de dagelijkse praktijk op de werkvloer problemen worden aangepakt en opgelost. Meteen kunnen de vaardigheden, al verworven door de praktijklessen op school, getoetst worden aan de eisen van de ondernemers. Elk jaar opnieuw mogen we van de stagebedrijven vernemen dat leerlingen van TechniGO! heel snel en flexibel kunnen meedraaien in het arbeidscircuit.

Om het gamma aan studierichtingen te ontdekken verwijzen wij u graag door naar de pagina opleidingen op deze website.

Wat misschien niet onmiddellijk in het oog springt maar toch heel belangrijk is, is de plaats die de leerling binnen TechniGO! krijgt op het gebied van begeleiding in alle leer- en leefprocessen, die hij (zij) in de tienerjaren doormaakt.

Voor alle leerlingen staan immers professioneel opgeleide personeelsleden klaar om hen bij te staan, zodat de kansen op succes optimaal zijn.
Met een sterke oudervereniging en een dynamische vriendenkring kan er (deels) tegemoet gekomen worden voor wie het financieel wat lastig(er) heeft.

Samen met onze externe partners, waaronder tientallen spraakmakende bedrijven, zorgt TechniGO! voor een sterke en toekomstgerichte
vorming.

Nieuwsbrief

Schrijf in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van actua & events!