Onze missie is dat leerlingen zich thuis voelen op school en groeimogelijkheden ervaren op cognitief en sociaal-emotioneel vlak. Welbevinden is een basisvoorwaarde voor leren en optimaal presteren. Regelduidelijkheid, een positief klas- en schoolklimaat, een intensieve leer- en leerlingenbegeleiding en participatie via de leerlingenraad zijn voor ons belangrijke middelen om het welbevinden van de leerlingen te bewaken en bewerkstelligen.
In het eerste jaar A-stroom wordt een brede waaier aan
belangstellingsgebieden en keuzevakken aangeboden. De keuzevakken moeten de leerlingen helpen zichzelf beter te leren kennen, hun talenten naar boven te halen en uiteindelijk een weloverwogen en bewuste
keuze te maken naar de tweede graad. Een competentierapport en zelfevaluatie moeten hen daarbij helpen.
Wie in het 2de jaar A-stroom voor moderne wetenschappen kiest, krijgt in de twee uur vrije ruimte project aangeboden. Via een modulair systeem komen alle keuzevakken uit het eerste jaar nog eens aan bod. Zo kunnen de
leerlingen alsnog proeven van de verschillende belangstellingsgebieden (Cultuur / Mens & Maatschappij – Drama / Expressie – ICT / Economie – Wetenschappen / Techniek) en hun oorspronkelijke keuze uit het eerste jaar bijstellen of bestendigen.
Het leerportfolio brengt de talenten van de leerlingen in kaart en helpt hen bij een juiste studiekeuze. Dit gebeurt door een
rijke variatie aan doelgerichte opdrachten vanaf de onthaaldagen in het 1ste jaar tot aan het einde van het 6de jaar. Het leerportfolio wordt over de campusgrenzen meegenomen naar onze 2de en 3de graad.
De extra lessen “Leren leren”, zowel tijdens als buiten de vakken, helpen bij het zoeken naar een goede studiemethode die aansluit bij de verschillende studierichtingen.
De school kiest in haar evaluatiemethode voor een combinatie van dagelijks werk/examens en gespreide
evaluatie. Hiermee leggen wij de basis voor enerzijds aandacht en medewerking in de lessen en anderzijds een regelmatige studiehouding thuis. Wij bieden onze leerlingen hiermee de kans om met succes de overgang van de basisschool naar het secundair waar te maken.
Een jong en dynamisch team dat zich permanent bijschoolt, zorgt er voor dat er in de lessen activerend en
gedifferentieerd gewerkt wordt.
Door de beschermende omgeving van een aparte middenschool is het mogelijk aan leerlingen een meer individuele begeleiding te geven en er voor te zorgen dat ze zich volledig kunnen ontplooien in een sfeer van rust en geborgenheid.
1ste leerjaar A
- Latijn
- Wetenschappelijk Werk – Techniek
- Economie – Techniek
- Mens en maatschappij – Techniek
- Mens en maatschappij –
Taal - Economie – Taal
- Wetenschappelijk Werk – Taal
1ste leerjaar B
2de leerjaar A
- Latijn – Wetenschappen
- Moderne Wetenschappen
- Mechanica
– Elektriciteit
2de leerjaar B
- Haarzorg – Kantoor/verkoop
- Elektriciteit – Hout