Evenementen

Workshop: Veerkracht (16/11)

Veerkracht

Het leven zit vol uitdagingen, kleine en grote. Dagelijks komt er heel wat op ons af. En dat kan veel van je vragen.

Maar hoe komt het dat sommigen daar beter mee omgaan dan anderen? Het antwoord: veerkracht.

Veerkracht is het vermogen om je aan te passen aan stress en tegenslag. Je ‘veert’ als het ware terug. Mensen met een hoge veerkracht laten minder snel de moed zakken. Ze gaan door, wat er ook gebeurt. Meer nog, ze komen er zelfs sterker uit! ‘What doesn’t kill you makes you stronger’ is hun motto.

Is je veerkracht laag? Dan stapelt stress zich op. Elke bijkomende uitdaging weegt door. Soms stijgt de spanning al op voorhand als je weet dat er (mogelijk) een zware uitdaging zit aan te komen.

Veerkracht is niet ‘statisch’, dat wil zeggen dat het van moment tot moment kan verschillen. Een hoge veerkracht wil niet zeggen dat je onkwetsbaar bent. Net als een lage veerkracht niet wil zeggen dat je er niets aan kan doen. Net zoals je een spier traint kan je ook je veerkracht trainen!

Hoe vergroot ik mijn veerkracht?

Goed nieuws, je kan je veerkracht trainen! Mensen met een hoge veerkracht maken meer gebruik van ‘positieve emoties’. Ze zijn optimistisch en zetten problemen in een ruimer perspectief. Ze stellen doelen en zoeken afleiding in dingen waar ze blij van worden. Je veerkracht wordt eigenlijk voor een groot deel bepaald door jouw vaardigheden om met problemen en stress om te gaan.

In deze sessie krijg je een aantal tips/oefeningen om je veerkracht te gaan versterken door relaxatie en optimisme.

16 november 2020
Startuur 16u45
Einduur 18u00
Max. deelnemers 14
Ingeschreven 7
Aantal plaatsen 7
Sluitingsdatum 12 november 2020
Prijs per persoon Gratis
Locatie Scholengroep 19 ‘Dender’ – zaal CLW 1 (1e verdieping)

Boekings zijn gesloten voor dit evenement

Nieuwsbrief

Schrijf in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van actua & events!