Nieuws

Gedaan met kamperen in Affligem

Toegevoegd op01 februari 2019

Wie zijn kind wil inschrijven in GO! basisschool ’t
Lessenaartje of GO! basisschool De Regenboog
, zal hiervoor niet moeten kamperen. Je meldt je kind eerst online aan en duidt je voorkeurscho(o)l(en) aan. Op basis van die keuze krijg je een ticket toegewezen waarmee je je
kind uiteindelijk moeiteloos kan inschrijven.

Dit alles is mogelijk dankzij de gemeente en een samenwerking tussen alle basisscholen in Affligem.

Gemeente
Affligem organiseert over de inschrijvingen en de te volgen procedure een infoavond op maandag 11 februari om 20 uur (bovenverdieping Bellekouter, Dr. Tistaertzaal).

Inschrijven kan door de
aanwezigheid te bevestigen via huisvanhetkind@affligem.be

 

Inschrijven in Affligem

 

(volgende tekst
(c) Editiepajot)

Het gemeentebestuur van Affligem diende een dossier in bij
de Commissie voor Leerlingenrecht voor één centraal aanmeldingssysteem voor alle basisscholen in de gemeente. Schepen voor Onderwijs, Greet Van Holsbeeck: “Alle scholen en schoolbesturen hebben in collegialiteit een systeem
uitgewerkt over de netten heen. Affligem kent trouwens al jaren een goed werkend scholenoverleg. Ouders kunnen voortaan via een website aangeven op welke school ze hun kinderen het liefst willen inschrijven en zullen niet langer
moeten kamperen voor een plaatsje in hun school van voorkeur.”

Voor het schooljaar 2019 – 2020 kunnen ouders hun kind(eren) aanmelden op affligem.aanmelden.in. De website is nog in opmaak, maar zal tijdig online gezet worden.

Kinderen van broers/zussen en personeel hebben wettelijk voorrang, zij
kunnen aanmelden vanaf 11 t.e.m. 24 februari 2019. Alle overige leerlingen kunnen aanmelden vanaf 11 maart t.e.m. 31 maart 2019.

Het gaat hier over alle kinderen die geboren zijn in 2017,
kinderen die van school willen veranderen en kinderen die voor het eerst in een school in Affligem willen inschrijven. 

De snelheid waarmee dit aanmelden gebeurt, heeft geen invloed op de
toekenning van plaatsen. 

Het aanmeldingssysteem hanteert twee criteria om vrije plaatsten toe te kennen. Eerst en vooral is er de voorkeur van ouders, gevolgd door de afstand van het
domicilieadres tot de school in vogelvlucht. Tenslotte worden er ook een vast aantal plaatsen voorbehouden voor indicator leerlingen, om een sociale mix te bekomen op elke school. 

Het
nieuwe systeem zal wachtrijen voor de schoolpoort vermijden, tegelijkertijd verhoogt het ook de kans op een plaats in de school van voorkeur.

Nadat je je kind online hebt aangemeld, moet je hem
of haar nog steeds gaan inschrijven op school: pas dan is de inschrijving definitief. De inschrijvingsperiode start op 6 mei en eindigt op 24 mei 2019.

Nieuwsbrief

Schrijf in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van actua & events!