CODE 19

CODE 19

Maart-april-mei 2023

 

 

Problemen met de weergave van dit bericht? Klik hier.

Het is alweer de voorlaatste nieuwsbrief van dit schooljaar. Jullie hebben de afgelopen maanden niet stilgezeten! We blikken uitzonderlijk terug op
de maanden maart, april en mei.
Veel leesplezier,
Els Schockaert

Communicatie en connectiviteit
personeel in Scholengroep 19 ‘Dender’

Naar aanleiding van een bepaling in de recente collectieve arbeidsovereenkomst tussen overheid en syndicale vertegenwoordiging van het personeel over de optimalisatie van het gebruik van digitale middelen werd een algemeen kader vastgelegd. Dat bepaalt dat digitale middelen ertoe moeten bijdragen de communicatie tussen besturen, personeel, ouders, leerlingen en cursisten te verbeteren. De afspraken moeten vooral niet de oorzaak zijn van bijkomende belasting. Het bestuur van de scholengroep zal hierbij aandacht hebben voor de impact van (de)connectiviteit op het psychosociaal welzijn. Tegen 1 september 2023 moet elke school, elk centrum een lokaal afsprakenkader hebben.
Alle scholen mogen hierover het kader verwachten waarbinnen deze lokale afspraken verder gedetailleerd kunnen worden. De lokale overlegcomités (BOC) overleggen over deze afspraken. De afspraken gaan over communicatie via sociale media, Smartschool, Outlook en andere kanalen. De afspraken zullen worden opgenomen in het arbeidsreglement en in het schoolreglement.

Jeugdboekenmaand

De maand maart staat ieder jaar opnieuw in het teken van jeugdboeken. Dit jaar stond het thema “geluk” centraal. In GO! basisschool De Kleine Schuit ging de jeugdboekenmaand feestelijk van start met de opening van hun leeshut. Bij GO! Freinetschool De Speelplaneet werd een interactieve verhalentocht georganiseerd en hebben ze de maand afgesloten met een gigantische boekvoorstelling!
Pyjamadag

Voor de achtste editie van de Bednet pyjamadag op vrijdag 10 maart trokken onze leerlingen opnieuw hun pyjama aan. “De bekendmaking via Pyjamadag blijft enorm belangrijk om zoveel mogelijk mensen te informeren over de meerwaarde van Bednet: het is gratis, eenvoudig om mee te werken en stimuleert de betrokkenheid van de zieke leerling in de klas.”, aldus Mathieu Tallon (directeur van Bednet).

Bezoek Erasmus-studenten

Op maandag 6 maart ontving GO! Handelsschool Aalst, samen met Schepen van Onderwijs Aalst, hun Erasmus+ studenten in Utopia. De school neemt namelijk deel aan het Erasmus+ project SALES (Students Active Learning Entrepreneurial Skills). Lees hier het volledige artikel!
Prijsuitreiking Vrienden van het GO! regio Dender
Zondagochtend, 19 maart 2023, werden in GO! Atheneum Denderleeuw de prijzen uitgereikt door de Vrienden van het Gemeenschapsonderwijs regio Dender. De prijzen worden uitgereikt aan leerlingen, cursisten, scholen en projecten uit Scholengroep 19 ‘Dender’, die zich hebben ingezet om de waarden van het GO! mee in de kijker te plaatsen. Ontdek hier de winnaars.

Viering 100 dagen – vrijdag 17 maart 2023

In beeld: GO! IBSO De Horizon en GO! Lyceum Aalst

Buitenspeeldag 
Op woensdag 19 april beleefden onze leerlingen een fantastische Buitenspeeldag! Het zonnetje scheen en de leerlingen genoten op hun mooie, groene speelplaatsen. Hiernaast kunnen jullie enkele sfeerbeelden terugvinden van GO! Freinetschool De Speelplaneet, GO! basisschool GAAF, GO! basisschool De Zilverberk, GO! basisschool De Bij en GO! basisschool De Wereldboom.
Buitenlesdag
Enkele dagen later, donderdag 27 april, werden de leerlingen opnieuw buiten gegooid! MOS Vlaanderen organiseerde namelijk de 7de editie van de Buitenlesdag. Hiermee willen ze de voordelen van buiten lesgeven in de kijker zetten. Wil jij ze ook ontdekken, lees ze hier!

Nieuwe campagne van het GO! onderwijs

Wij zoeken collega’s! Maar we zijn niet op zoek naar zomaar wat extra mensen. We zoeken GO! medewerkers die kunnen zorgen voor het juf Evy-effect, het mevrouw Amira-effect of het directeur Bart-effect. Medewerkers die impact hebben op het leven van kinderen en jongeren die vandaag opgroeien.

Want bij het GO! geven we niet zomaar vakken. Het gaat om wiskunde, maar ook om zelfvertrouwen. Nederlands, en ook ambitie. Automechanica of PAV, en tegelijk een heldere blik op de wereld. We zijn op zoek naar mensen die een vak doceren en geëngageerd in de échte wereld staan. Mee durven denken en elke dag duiding geven. En door dát te doen, nieuwe generaties mee vormgeven.

Het GO! lanceerde een campagne om potentiële leerkrachten aan te trekken.
Dat is hard nodig! Dragen jullie mee het GO!-effect uit?
#GOeffect

Bekijk onze vacatures

Dag van de medewerker
Maandag 20 april was het Dag van de Medewerker. De ideale gelegenheid om de administratieve duizendpoten op jullie scholen in de watten te leggen. Ze genoten van een lekker ontbijtje of kregen een mooi boeketje bloemen. Nogmaals een groot applaus voor deze onmisbare schakels!
Netwerkmoment schoolraden
Op donderdag 11 mei werd een netwerkmoment georganiseerd tussen de leden van onze raad van bestuur en de voorzitters van de schoolraden. Ze werden opgediend en culinair verwend door de cursisten van CVO PRO, waarvoor dank!

Spinaziedag 2023
Woensdag 17 mei 2023 werd opnieuw de Spinaziedag georganiseerd! Spinazie-wadde?
Een overkoepelende pedagogische studiedag voor alle basisscholen uit onze scholengroep.
Na de succeseditie van vorig jaar, werden dit jaar de rollen omgedraaid. De scholen die vorig jaar een workshop gaven, mochten vandaag een workshop volgen (en omgekeerd). Bedankt aan alle deelnemers voor deze leerrijke voormiddag! 

Personeelszaken
Voor Scholengroep 19 ‘Dender’ werd een nieuwe procedure uitgewerkt omtrent beoordeling en evaluatie van personeelsleden. In deze nieuwe procedure wordt enerzijds de visie op personeelsbeleid uiteen gezet en anderzijds de regelgeving over beoordeling en evaluatie van personeelsleden omgezet naar een concretisering ervan. Lees hier meer over deze nieuwe procedure.

In de kijker: Ioné Marmitte
Sinds 27 februari heeft GO! Basisschool Atheneum Denderleeuw een nieuwe directeur, namelijk Ioné Marmitte. En daar is ze geen onbekende:
“Het GO! Basisschool Atheneum Denderleeuw en ik hebben een heuse geschiedenis. “

Leer Ioné hier beter kennen!

Nieuwe directeurs
Niet enkel GO! Basisschool Atheneum Denderleeuw heeft een nieuwe directeur…
 • In GO! Middenschool Ninove ging Steven Ghys van start als nieuwe directeur.
 • In GO! basisschool De Wereldboom ging Katrien De Nil van start als nieuwe directeur.
 • In GO! Atheneum Liedekerke keerde Bieke Nagels terug als directeur.
 • In Middenschool TechniGO! werd Katrien De Moerloose aangesteld als directeur.

Maai Mei Niet
In mei ging de campagne Maai Mei Niet door. Door de grasmaaiers een maandje te laten uitrusten, zagen we bloemen en insecten helemaal opleven. Nietsdoen was nog nooit zo goed voor onze biodiversiteit. Vorig jaar liet GO! basisschool L.P. Boon hun gras groeien. Dit zorgde voor een prachtig resultaat. Deden jullie dit jaar ook mee? Stuur dan zeker het (eind)resultaat door naar Julie De Ryck via Smartschool of julie.de.ryck@sgrdender.be.
#GObewust
Welkom op onze scholen
Tijdens de maanden april en mei stonden er heel wat schoolfeesten en opendeurdagen gepland. De sfeerbeelden bieden een mooie weergave van wat er allemaal te beleven viel! Binnenkort staan er nog een aantal andere opendeurdagen en schoolfeesten op de agenda. De gedetailleerde kalender vinden jullie terug op onze Facebookpagina!

Kalender

 • 9/06: Fototentoonstelling CVO Pro
 • 15/06: Dag van de Schoonmaker
 • 16/06: Dag van de collega
 • 21/06: Start zomer
 • 30/06: Laatste schooldag!

Klik hier voor de volledige kalender »
Download hier een handig jaaroverzicht » 

Vacatures

We zoeken nog heel wat enthousiaste collega’s om onze verschillende schoolteams te komen versterken. Neem een kijkje op onze vacaturepagina en wie weet ben/ken jij de geschikte kandidaat!

Klik hier voor alle openstaande vacatures! »

In de pers

Facebook

Twitter

Link

Website

Spotify

Copyright © 2021 GO! Scholengroep 19 ‘Dender’, All rights reserved.

Ons e-mailadres: communicatie@sgrdender.be

Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Stuur een mailtje naar communicatie@sgrdender.be

 

Januari-februari 2023

 

Problemen met de weergave van dit bericht? Klik hier.

 Welkom bij de nieuwste editie van onze nieuwsbrief! We zijn verheugd om jullie op de hoogte te houden van de laatste gebeurtenissen in Scholengroep 19 ‘Dender’.

Veel leesplezier,
Els Schockaert

Vogeltelweek voor scholen
Tijdens de week van 23 tot 26 januari konden scholen zich inschrijven om deel te nemen aan de Vogeltelweek voor scholen van Natuurpunt. Met de verzamelde informatie kunnen zij de vogels beter helpen en beschermen. In totaal telden 4.806 leerlingen en leerkrachten mee en werden er 12.793 vogels gespot op de speelplaatsen. De zwarte kraai werd winnaar!
Week van de poëzie
Van 26 januari tot 1 februari vond de week van de poëzie plaats. Deze week ging alvast goed van start. Tijdens gedichtendag hebben GO! basisschool De Zilverberk, GO! basisschool De Wonderwijzer, GO! Atheneum Aalst, GO! Lyceum Aalst en GO! basisschool GAAF op hun ramen een weesgedicht geadopteerd. 

Dag van de Directeur
Dinsdag 31 januari hebben we onze directeurs in de spotlights gezet. GO! Scholengroep 19 ‘Dender’ trakteerde hen op een ontspannende filmavond (mét popcorn!) in Ciné Aalst. Ook via deze weg willen we onze directeurs nog eens bedanken voor alles wat zij doen, iedere dag opnieuw!

JOBexpo
Op dinsdag 7 februari 2023 organiseerde GO! Scholengroep 19 ‘Dender’ in samenwerking met Auxilios een JOBexpo in GO! Atheneum Denderleeuw. Meer dan 100 leerlingen uit het zesde en zevende jaar secundair onderwijs kwamen langs. Meer foto’s en het volledige artikel kunnen jullie hier terugvinden. 

Dankjewel Katrien!
Katrien De Moerloose werkte als directeur-coördinator voor het BaO maar om persoonlijke redenen zet zij nu een stap opzij. Katrien heeft steeds met volle goesting, overtuiging en inzet deze functie uitgeoefend. Veel succes met alles wat op jouw pad komt en een welgemeende dankjewel voor alles wat je voor de scholengemeenschap BaO hebt betekend!

Twee nieuwe DiCo’s

In november 2022 startten Nathalie Lievens en Elke D’haeseleer met hun vervanging als directeur-coördinator voor het basisonderwijs. Ondertussen werden zij halftijds aangesteld en vervoegden ze zich op de centrale diensten. Klik hier om hen beter te leren kennen!

Dikketruiendag 
Dikketruiendag werd sinds dit jaar #iktrekhetmijaan en uiteraard trokken ook jullie het zich aan! Leerkrachten en leerlingen dansten zich warm, hielden een modeshow om hun dikke truien te presenteren, dronken een warme chocolademelk, enzovoort. Een dag vol warm enthousiasme.
Vlaamse Week tegen Pesten
Tijdens deze week trokken heel wat scholen letterlijk de lijn tegen pesten! In GO! basisschool Ten Berge werden de leerlingen zelfs persoonlijk bedankt door Francisco Schuster (zanger van ‘Dromen’ en acteur #LikeMe) voor het dagelijks dansen en zingen tegen pesten. Klik hier om hen te zien dansen! 

Infodag en scholenbeurs secundaire scholen Aalst
Op woensdag 8 maart 2023 (namiddag) organiseert Stad Aalst in samenwerking met de CLB’s, het lokaal overlegplatform (LOP) en de Aalsterse scholen een scholenbeurs in CC De Werf. Tijdens deze infodag kunnen ouders en kinderen uit het 5de en 6de leerjaar meer info krijgen over het secundair onderwijs in Aalst. Voor meer info klik hier!

Digitaal aanmelden

Steeds meer scholen in Vlaanderen stappen over op de digitale aanmeldingsprocedure en ook onze scholengroep sluit zich aan bij deze trend. Wanneer je eerst digitaal moet aanmelden, betekent dat dat je op voorhand moet laten weten in welke school of scholen je jouw kind zou willen inschrijven. Na de aanmeldingsperiode kom je te weten of er al dan niet plaats is voor jouw kind en moet je fysiek gaan inschrijven.

Er zijn een aantal voorrangsregels die gelden bij het aanmelden en inschrijven. Volgende groepen krijgen voorrang: kinderen die op hetzelfde adres wonen van leerlingen die al ingeschreven zijn op de school (broers en zussen, stiefbroers en -zussen, halfbroers en -zussen, …) en kinderen van personeelsleden (leraren, secretariaatsmedewerkers, …).

Meer info over digitaal aanmelden kan je terugvinden op de website van de Vlaamse Overheid of door hier te klikken.

Schrijf-ze-VRIJdag
Vrijdag 3 februari was het schrijf-ze-VRIJdag, een initiatief van Amnesty International. Leerlingen kunnen op deze dag brieven schrijven voor mensen die onterecht gevangen zitten of ander onrecht meemaken. In TechniGO! namen heel wat leerlingen hun pen en schreven samen honderden brieven.

GO! Scholengroep 19 ‘Dender’ groeit verder
In GO! Scholengroep 19 ‘Dender’ kent het leerlingenaantal een stijging van ongeveer 3%. Op 1 februari 2023 telden we 10.786 leerlingen! Maar de aanhoudende groei zorgt er ook voor dat er steeds meer leerkrachten nodig zijn! Bekijk hier onze openstaande vacatures en deel deze gerust met familie, vrienden, buren, enzovoort.
Schooloverstijgende pedagogische studiedag
Op woensdag 8 februari 2023 vond de 3de schooloverstijgende pedagogische studiedag plaats binnen de SGE van het secundair onderwijs. Terwijl de leerlingen lekker uitsliepen, gooiden de directeurs hun deuren open voor collega’s van andere scholen. Benieuwd hoe deze dag verliep? Lees hier het volledige artikel!

In de kijker: Veerle Janssen
Veerle Janssen is sinds 31 januari 2023 onze nieuwe beleidsmedewerker psychosociaal welzijn. Zij vervangt Julie Verspecht, die momenteel verre reizen maakt, tot het einde van dit schooljaar.

“Toen ik de vacature ter vervanging van Julie Verspecht zag, heb ik mijn kans gegrepen en gesolliciteerd. En hier ben ik dan!”

Leer Veerle hier beter kennen!

Veerkracht in het onderwijs – traject perfectionisme

Heb jij ook altijd veel verwachtingen van jezelf? Wil je tevreden leren zijn met je werk en leren focussen op de positieve dingen? Wil jij je rustiger voelen en minder opgejaagd? Wil je beter kunnen delegeren en kunnen omgaan met feedback? Wil je je niet meer verliezen in piekeren? 

Was jouw antwoorde op de meeste vragen ‘ja’?
Dan is het traject perfectionisme iets voor jou!

Het traject perfectionisme wordt gegeven door Anja Copejans en gaat door op de onderstaande data (op de centrale diensten in de Welvaartstraat 70/4 te Aalst):
25 april, 2 mei en 23 mei 2023. 

Surf voor meer info of om in te schrijven naar onze website of klik hier.

Kan je niet wachten om meer te weten te komen over perfectionisme?
Beluister alvast onze podcast met Anja Copejans.

Personeelszaken
De meest recente lijst van vertrouwenspersonen kunnen jullie via deze link raadplegen. In totaal telt onze scholengroep 16 vertrouwenspersonen. Het vernieuwde aanvraagformulier verloven en een overzicht van de in te dienen documenten bij (deeltijdse) ziekte en/of afwezigheid en kunnen jullie hier terugvinden.
Welzijnsbevraging
Van 13 maart tot 31 maart organiseert Scholengroep 19 ‘Dender’, samen met Cohezio, een welzijnsbevraging. De resultaten van deze bevraging zullen gebruikt worden om het algemeen welzijn op het werk te verbeteren waar mogelijk. Neem dus zeker de tijd om deze in te vullen. Jullie zullen via mail een link ontvangen om deel te nemen aan de welzijnsbevraging.

Carnaval
Carnaval werd voor de krokusvakantie op scholen in Aalst en omstreken gevierd en dat zag er geweldig uit! Onze leerlingen brachten een bezoek aan de kermis, gingen op de foto met Prins Carnaval Aalst Yordi Ringoir, maakten kennis met een echte Voil Jeanet en in GO! basisschool Faluintjes, GO! basisschool De Regenboog, GO! basisschool ’t Lessenaartje Affligem en GO! Basisschool Atheneum Aalst organiseerden ze zelfs hun eigen carnavalstoet met mooie, zelfgemaakte kostuums en/of attributen.
Hieronder vinden jullie een korte fotoreportage van de stoet in Aalst!

Bedankt Gratien!
De laatste dag voor de krokusvakantie namen we afscheid van Gratien Dekeyser. Na een decennium bij de dienst infrastructuur is het nu tijd om te genieten van zijn welverdiende pensioen. Als afscheidscadeau ontving Gratien onder andere een boek over stambomen, zo kan hij zich nog verder verdiepen in een van zijn hobby’s. Geniet van je pensioen en bedankt voor jouw expertise!

Kalender

 • 10/03: Pyjamadag van Bednet
 • 21/03: Dag tegen racisme
 • 02/04: Wereldautismedag
 • 20/04: Dag van de Medewerker
 • 27/04: Buitenlesdag

Klik hier voor de volledige kalender »
Download hier een handig jaaroverzicht » 

Vacatures

We zoeken nog heel wat enthousiaste collega’s om onze verschillende schoolteams te komen versterken. Neem een kijkje op onze vacaturepagina en wie weet ben/ken jij de geschikte kandidaat!

Klik hier voor alle openstaande vacatures! »

Facebook

Twitter

Link

Website

Spotify

Copyright © 2023 GO! Scholengroep 19 ‘Dender’, All rights reserved.

Ons e-mailadres: communicatie@sgrdender.be

Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Stuur een mailtje naar communicatie@sgrdender.be

 

November-december 2022

  

Problemen met de weergave van dit bericht? Klik hier.

Het eerste semester zit er alweer op. Ik wil iedereen uitdrukkelijk bedanken voor zijn dagelijkse inzet binnen onze scholengroep. Geniet van de feestdagen en ik wens jullie alvast een gelukkig en welvarend nieuwjaar!
Veel leesplezier,
Els Schockaert

Onze wensen in 2023
“Een schip is het veiligst in de haven, maar dit is niet waar schepen voor gebouwd zijn.”
– John A. Shedd
Laten we omdenken in 2023.
Maak van een probleem een mogelijkheid, van een gebrek een talent.
De tekening werd gemaakt door onze stagiaire publiciteit, Caitlyn Reyniers.

WK voetbal 2022
Dat onze rode duivels op het wereld-kampioenschap niet verder raakten dan de groepsfase zal niet aan onze scholen gelegen hebben. In GO! basisschool ’t Lessenaartje trokken de leerlingen hun supporterstenue aan en dansten samen op het nummer “Allez Allez” van Dorothee Vegas & Like Maarten en Sergio. Bekijk hier hoe dat er uit zag! In GO! Basisschool Atheneum Aalst organiseerden ze hun eigen WK toernooi waar per graad de klassen tegen elkaar speelden.
Helm Op Fluo Top
Tijdens de donkere maanden samen veilig naar school? In GO! basisschool ’t Lessenaartje, GO! basisschool De Regenboog, GO! Basisschool Atheneum Aalst en GO! basisschool De Zilverberk geven ze alvast het goede voorbeeld! Laatstgenoemde school liet gepersonaliseerde fluohesjes drukken, met dank aan hun ouderraad. Handig!  Doen jullie ook mee aan #HelmOpFluoTop? Meer info over deze actie kan je hier vinden!

Voorleesweek
Van 19 tot 27 november hebben heel wat scholen het belang en plezier van voorlezen in de kijker gezet. ‘Lezen met je oren’, dat was het thema van dit jaar. Tijdens de voorleesweek stond luisteren centraal. “Want wie goed luistert, leest meer.” Grootouders, ouders, leerkrachten maar ook de leerlingen zelf lazen verhaaltjes voor. In GO! basisschool De Kameleon past de voorleesweek perfect bij hun jaarthema ‘er was eens’ en dat lieten ze niet zomaar voorbijgaan. Enkele bekende Vlamingen, waaronder Loes Van den Heuvel (Carmen van F.C. De Kampioenen) en Karen Damen (ex-K3’tje) lazen een verhaaltje voor. Straf!

Bezoek Sint en Pieten

In onze scholengroep zijn er veel leerlingen braaf geweest dit jaar! Ze kregen onlangs bezoek van de Sint en zijn Pieten. Ze verplaatsten zich met verschillende vervoersmiddelen, zo kwam hij in GO! basisschool L.P. Boon aan op de tractor. Hier en daar brachten de Sint en zijn Pieten lekkers en cadeautjes mee.
Grootouderfeest Ten Berge

Op woensdag 30 november organiseerde GO! basisschool Ten Berge hun fantastisch grootouderfeest. Wij interviewden An Van Driessche, zorgleerkracht kleuter én regisseur van dienst. In samenwerking met het cultureel centrum van Berlare toverden ze de zaal om tot een heus circus! Lees het volledige interview hier.

Groene vingers
De afgelopen maanden kwamen onze scholen meermaals in de pers omwille van hun groene vingers! In het persoverzicht onderaan kunnen jullie de artikels terug-vinden. GO! basisschool Ten Berge, GO! basisschool De Krekel, GO! basisschool De Kleine Schuit en GO! IBSO De Horizon hebben meegeholpen met het aanplanten van (nieuwe) bossen. In GO! basisschool De Bij bouwden ze wilgen-hutten en GO! basisschool GAAF heeft het onkruid gewied. Lees hier verder!
Glijbanen uittesten in Aquatopia
GO! basisschool De Kleine Okapi (leefgroep 5) en GO! BSBO De Brug (aapjesklas) mochten als allereerste de gloednieuwe glijbanen in Aquatopia uittesten! Voor de grote opening werd een (teken)wedstrijd georganiseerd. Uit meer dan 2000 inzendingen werden 7 winnende klassen uitgenodigd voor een testbezoek. Op 6 december hebben onze leerlingen de verschillende glijbanen getest en goedgekeurd!

De Warmste Week
Het is hartverwarmend om te ontdekken hoeveel scholen zich inzetten voor het goede doel. Dit jaar zamelt De Warmste Week geld in voor de strijd tegen kansarmoede en ook onze scholen hebben daar een aantal acties voor georganiseerd. In GO! basisschool De Kleine Prins werden er pannenkoeken gebakken, bij het CVO Pro Aalst werd ‘De Warmste Pauze’ georganiseerd, in GO! basisschool Atheneum Aalst deden de leerlingen klusjes onder de naam Santa’s little helpers en in GO! Lyceum Aalst werden koekjes, popcorn, chocomelk en armbandjes verkocht. GO! basisschool De Kleine Schuit heeft onder andere Halloween lichtjes verkocht, pepernoten gebakken, soep gemaakt en sloten af met hun ‘Warmste Wintermarkt’.  De school werd voor al deze warme acties op een speciale manier bedankt, scrol snel verder!

Ketnet op bezoek in GO! basisschool De Kleine Schuit
Woensdag 21 december mocht GO! basisschool De Kleine Schuit de bakfiets van Ketnet verwelkomen! Ketnet-wrapper Héritier kwam langs om de leerlingen persoonlijk te bedanken voor de warme acties die zij organiseerden. Hij bracht ook twee special guests mee, niemand minder dan Marthe en Julia van K3! Samen bouwden ze een feestje op de speelplaats. “Dit is een droom die uitkomt!”, zei een van de leerlingen enthousiast.
Klik hier voor meer foto’s en filmpjes!

Veiling GO! Handelsschool
GO! Handelsschool Aalst organiseerde een veiling ten voordele van haar goede doel, het project Lege Brooddozen. Dit project is een initiatief van leerkracht Liesbeth De Backer. In samenwerking met het veilinghuis VH Auction werden allerlei exclusieve items verkocht.  Lees hier meer over de actie! 

Personeelszaken
Benieuwd naar de stand van zaken over de vaste benoemingen van 1 januari 2023? Er is ook een nieuw ontwerpbesluit van de Vlaamse Regering omtrent de verloven dat in werking zal treden op 1 januari 2023. Meer informatie kunnen jullie hier vinden.

Veerkracht in het onderwijs – Rita Mulder
Ben jij overprikkeld na een lange lesdag? Ben je benieuwd hoe je hiermee kan omgaan? Beluister dan zeker deze podcast met Rita Mulder, zij is de schrijfster van het boek
‘De verborgen schat van hooggevoelige leerkrachten’.
We mogen ook een kortingscode aanbieden. Wanneer jullie haar boek via de website: www.ritamulder.com of mail: welkom@ritamulder.com bestellen en de code KRACHT gebruiken, krijgen jullie 25% korting.

In de kijker: Kaat Vercammen
Na de herfstvakantie ging Kaat Vercammen van start als nieuwe directeur van GO! Basisschool Atheneum Aalst. Hoe heeft zij de afgelopen weken ervaren? Leer Kaat Vercammen hier beter kennen!

Kalender

 • 23/01: Start vogeltelweek scholen
 • 26/01: Gedichtendag
 • 30/01: Dag van de directeur
 • 02/02: Dag van de CLB-medewerker
 • 03/02: Schrijf-ze-vrij-dag 

Klik hier voor de volledige kalender »

Vacatures

We zoeken nog heel wat enthousiaste collega’s om onze verschillende schoolteams te komen versterken. Neem een kijkje op onze vacaturepagina en wie weet ben/ken jij de geschikte kandidaat!

Klik hier voor alle openstaande vacatures! »

In de pers

Facebook

Twitter

Link

Website

Spotify

Copyright © 2021 GO! Scholengroep 19 ‘Dender’, All rights reserved.

Ons e-mailadres: communicatie@sgrdender.be

Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Stuur een mailtje naar communicatie@sgrdender.be

Oktober 2022

 

 

Problemen met de weergave van dit bericht? Klik hier.

De eerste pauzeknop is daar, even tijd voor rust. Warm jezelf op met een lekkere tas soep of het maken van een stralende herfstwandeling! Voor tijdens de regenachtige dagen voorzien wij de laatste nieuwtjes uit onze scholengroep.
Veel leesplezier,
Els Schockaert

Bezoek afgevaardigd bestuurder van het GO!
Op dinsdag 18 oktober bracht Koen Pelleriaux, afgevaardigd bestuurder van het GO!, een bezoek aan onze scholengroep! Graag bedanken we GO! Atheneum Liedekerke, GO! basisschool de Wonderwijzer en TechniGO! voor hun gastvrijheid.
Meer te weten komen over deze dag? Lees hier verder.

Kick-off café 2022 
Donderdag 15 september verwelkomde GO! Scholengroep 19 ‘Dender’ ruim 120 nieuwe personeelsleden op hun Kick-off café in GO! basisschool L.P. Boon te Erembodegem. Dit onthaalmoment werd in een nieuw jasje gestoken waarbij er vooral gefocust werd op het organiseren van een inspirerende maar ook ontspannende netwerkavond. Wil je het volledig artikel lezen? Klik hier!
Vergadering Focus19 
Vrijdag 24 september kwam de werkgroep van het algemeen strategisch plan (Focus19) samen. Deze vergaderding ging door in de Kluizen, een rustige en groene omgeving waar we ongestoord konden werken. Aan de hand van (eigen) goede praktijken brainstormden we over ons algemeen strategisch plan want met de juiste focussen kunnen we samen veel bereiken. Bedankt aan alle aanwezigen voor deze productieve dag!

Proud members of Scholengroep 19 ‘Dender’
Woensdag 5 oktober vierden we Dag van de Leerkracht.  Deze dag wilden wij niet ongezien laten voorbij gaan. Onze scholengroep voelt zich namelijk echt een gelukzak met collega’s zoals jullie, daarom ontving iedereen een gelukSzak! “Draag deze als fiere leraar of medewerker van onze groep”, aldus algemeen directeur Els Schockaert.

Ontmoet onze stagiaire Caitlyn! 
Dit schooljaar zal Caitlyn stage lopen bij de communicatieverantwoordelijke van de centrale diensten en bij het ondersteuningsteam Pixel. Ze is een zesdejaars publiciteit in TechniGO!. Caitlyn tekent graag kikkers en insecten en wil later graag tattoo-artist worden. De scholengroep verwelkomt graag dit creatief talent!

Levensloop Aalst
GO! Handelsschool, GO! Atheneum Aalst, GO! Lyceum Aalst en TechniGO! waren tijdens het weekend van 24 en 25 september te vinden op Levensloop Aalst. Door weer en wind gaven ze 24 uur lang het beste van zichzelf. Een groot applaus voor jullie inzet! 
Breng je sportclub naar school
Op woensdag 28 september kwamen leerlingen massaal in hun sportoutfit naar school!  Zo konden ze hun sportclub extra in de kijker plaatsen. In GO! IBSO De Horizon mochten ze enkele topsporters ontvangen. Ze kregen namelijk bezoek van enkele spelers uit Okapi Aalst.

eTwinning project GO! basisschool GAAF
Afgelopen maand kreeg GO! basisschool GAAF bezoek uit Denemarken! “Eind vorig schooljaar werden we gecontacteerd door John Albert Kraaer, pedagogisch consulent binnen het centrum voor onderwijsmiddelen in Middelfart (Denemarken). Hij organiseerde voor een groep onderwijsprofessionals een internationaal professionaliseringsproject waarbij de focus lag op verschillende domeinen (o.a. sustainability en movement in education)”, aldus directeur Sofie De Pauw. In GO! basisschool GAAF brachten ze een klasbezoek om kennis te maken met de focusactive learning – movement in education.
Wil je hier meer over te weten komen? Klik hier voor het volledige artikel.

Stijgende energieprijzen

In oktober werd er op iedere school een energiecoördinator aangesteld. Deze zal samen met de dienst infrastructuur het energieverbruik op school monitoren en opvolgen.

Wil jij zelf ook je steentje bijdragen? Download hier de posters met energietips (deel 1: correct ventileren en verwarmen). Druk deze af, hang ze op en help zo mee de energierekening te verlagen! Wat doen jullie op school of in de klas om op een duurzame manier op te warmen? Inspireer je collega’s! Laat het weten aan Julie De Ryck via julie.de.ryck@sgrdender.be of Smartschool en wie weet verschijnen jullie in de volgende editie van Code 19!

 

TADD-regelgeving
Wil je vast benoemd worden in Scholengroep 19 ‘Dender’? Hou dan zeker op 10 november 2022 de berichtgeving van Smartschool in ’t oog! Dan zal de lijst met vacante betrekkingen voor benoeming op 1 januari 2023 bekend worden gemaakt, samen met de formulieren om te kandideren en de oproep om zich kandidaat te stellen. Meer info kan je hier vinden.

Vertrouwenspersonen
De vertrouwenspersoon is het eerste aanspreekpunt voor medewerkers met een psychosociaal probleem op het werk. Stress en burn-out, pesterijen, agressie en seksueel ongewenste intimiteiten, trauma en zelfdoding, alcohol en drugs, …

De vertrouwenspersonen…

 • luisteren naar je verhaal;
 • geven advies en goede raad;
 • bieden ondersteuning bij klachten;
 • starten enkel op vraag van het personeelslid een bemiddeling op.
In onze Scholengroep hebben wij een pool van 17 vertrouwenspersonen. Het zijn allemaal medewerkers die een erkende opleiding hebben gevolgd. Je mag kiezen bij welke vertrouwenspersoon je langsgaat. Dit hoeft niet de vertrouwenspersoon te zijn van je eigen school. De gegevens van de vertrouwenspersonen vind je hier.

Dag van de Jeugdbeweging
Vrijdag 21 oktober trokken heel wat leerlingen hun uniform aan voor Dag van de Jeugdbeweging. De speelplaatsen en klaslokalen werden opgefleurd door de verschillende jeugdbewegingshemden, T-shirts, rokken, shorts en sjaaltjes.
Wedstrijd Kick-off café
Onlangs konden de nieuwe personeels-leden van onze scholengroep deelnemen aan een fotowedstrijd van het Kick-off café 2022. GO! Lyceum Aalst werd verkozen tot winnaar en ontving hun traktatie: lekkere mini koffiekoekjes voor het hele team!

Veerkracht in het onderwijs – Lisa Verhelst
Ervaar jij regelmatig stress op school?
Heb jij ook soms het gevoel dat je er als leerkracht alleen voor staat? Beluister dan zeker deze podcast waarin Lisa haar persoonlijk verhaal met jullie deelt.
Ze is procesbegeleider en coach voor iedereen die dagelijks leert.

Tiendaagse rond veerkracht
Van 1 tot 10 oktober hebben we samen het belang van geestelijke gezondheid en veerKRACHT in de kijker gezet! In GO! Atheneum Ninove stond er heel wat leuks op het programma om samen veerkrachtig de schooldag door te komen. Op maandag 3 oktober konden de leerlingen kennismaken met yoga. Dinsdag 4 oktober werd aan de leerlingen de vraag gesteld “Hoe voel jij je vandaag?”.  Ze konden dit kenbaar maken a.d.h.v. een button. Op vrijdag werd er tijdens “Rots en water” dan weer gewerkt rond het verhogen van de weerbaarheid van hun leerlingen. Ze sloten de week af met een begeleide meditatiesessie. Bij GO! basisschool De Nieuwe Arend gingen ze van start met ochtendgymnastiek en hebben ze al dansend de tiendaagse afgesloten. Bovendien hebben zij als jaarthema ‘#éénenaloor’ gekozen. Gedurende het volledige schooljaar willen ze een gezonde geest extra in de kijker willen zetten!

In de kijker: Katrien Schoorens
Op 26 september ontvingen we een nieuwe collega op de centrale diensten van onze scholengroep. Katrien Schoorens zal zich ontfermen over het onthaal, de hospitalisatieverzekering en HRM. Wil je Katrien beter leren kennen?  En ben je benieuwd hoe zij de eerste weken ervaren heeft? Lees dan hier verder!

Kalender

 • 01/11: World Vegan Day
 • 13/11: World Kindness Day
 • 17/11: Internationale Studentendag
 • 07/12: Dag van de Vrijwilliger
 • 15/12: Ugly Christmas Sweater Day 

Klik hier voor de volledige kalender »

Vacatures

We zoeken nog heel wat enthousiaste collega’s om onze verschillende schoolteams te komen versterken. Neem een kijkje op onze vacaturepagina en wie weet ben/ken jij de geschikte kandidaat!

Klik hier voor alle openstaande vacatures! »

Facebook

Twitter

Link

Website

Spotify

Copyright © 2021 GO! Scholengroep 19 ‘Dender’, All rights reserved.

Ons e-mailadres: communicatie@sgrdender.be

Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Stuur een mailtje naar communicatie@sgrdender.be

 

Augustus-september 2022

 

 

Problemen met de weergave van dit bericht? Klik hier.

Welkom terug, we springen het nieuwe schooljaar in met deze eerste nieuwsbrief. Via deze nieuwe editie van Code 19 brengen we jullie op de hoogte van het nieuws tijdens de eerste schooldagen.
Veel leesplezier,
Els Schockaert

Welkom GO! basisschool De Kleine Schuit
Het is officieel: basisschool De Kleine Schuit behoort tot GO! Scholengroep 19 ‘Dender’. Deze kleine, fijne school is gelegen in Uitbergen (deelgemeente Berlare). Hiernaast kunnen jullie hun nieuw logo vinden, hun school in (een) beeld.
Benieuwd waarvoor het logo staat? Leer de school beter kennen via hun sociale media kanalen en hun gloednieuwe website:

Facebook De Kleine Schuit

Instagram De Kleine Schuit

Website De Kleine Schuit

Winactie Kick-off café!
Zoals jullie al weten verwelkomen wij op 15 september 2022 iGO! basisschool L.P. Boon onze nieuwe personeelsleden. Om deze vernieuwde startdag te vieren, organiseren we een winactie voor de starters. Neem een originele foto samen met je nieuwe schoolteam, stuur deze door naar julie.de.ryck@sgrdender.be (voor 14 september) en misschien win jij wel een traktatie voor het hele team!
Nieuw schooljaar
Proficiat, jullie straalden op de eerste schooldag en kwamen massaal in de pers! Onderaan deze nieuwsbrief kunnen jullie hiervan een overzicht vinden. Daarnaast bracht Els Schockaert een bezoek aan GO! basisschool De Kleine Schuit en GO! Lyceum Aalst – campus de Zonnestraat. Bekijk hier de aftermovie!

Stijgend leerlingenaantal 
Uit onze recente leerlingentelling kunnen we vaststellen dat het aantal leerlingen van GO! Scholengroep 19 ‘Dender’ weer gestegen is. Onze scholengroep telt in totaal 10 361 leerlingen, 4960 leerlingen (stijging van 2,8%) in het basisonderwijs en 5401 leerlingen (stijging 0,7%) in het secundair onderwijs. De komst van de nieuwe basisschool zorgde voor 140 extra leerlingen. Maar ook onze andere scholen verwelkomden een aantal nieuwe gezichten! We zijn zeer tevreden dat ouders en leerlingen blijven kiezen voor het pedagogisch project van het GO!.

75 jaar GO! Denderleeuw
De GO! scholen in Denderleeuw vieren dit schooljaar feest. Om hun jubileumjaar feestelijk af te trappen, werden op de eerste schooldag de 75ste leerlingen die op de verschillende campussen arriveerden feestelijk onthaald. Nadien gingen deze leerlingen samen met de directies van de school symbolisch een bezoek brengen aan een inwoner van de gemeente die dit jaar 75 jaar wordt. Gedurende dit nieuwe schooljaar staan heel wat activiteiten gepland. Lees er hier meer over!

Nieuwe personeelsleden

Met de start van dit nieuwe schooljaar verwelkomen we graag een aantal nieuwe gezichten als leidinggevenden in onze instellingen:

 • Bieke Nagels – personeelsdirecteur TechniGO!
 • Pascale De Hauwere – coördinator CLW TechniGO!
 • Karin De Koninck – directeur GO! Atheneum Liedekerke
 • Lieven Appelmans – TAC GO! Atheneum Liedekerke
 • Steven Ghys – directeur GO! basisschool De Wereldboom Denderleeuw
 • Evy Heck – waarnemend directeur GO! Basisschool Atheneum Aalst

We wensen onze nieuwe collega’s allemaal veel succes toe!

Kalender

 • 01/09: Terug naar school!
 • 12/09: Hug a Boss Day
 • 16/09: Start week van de mobiliteit
 • 10/10: World Mental Health Day
 • 21/10: Dag van de Jeugdbeweging

Klik hier voor de volledige kalender »

Vacatures

We zoeken nog heel wat enthousiaste collega’s om onze verschillende schoolteams te komen versterken. Neem een kijkje op onze vacaturepagina en wie weet ben/ken jij de geschikte kandidaat!

Klik hier voor alle openstaande vacatures! »

In de pers

Facebook

Twitter

Link

Website

Spotify

Copyright © 2021 GO! Scholengroep 19 ‘Dender’, All rights reserved.

Ons e-mailadres: communicatie@sgrdender.be

Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Stuur een mailtje naar communicatie@sgrdender.be

 

Mei-juni 2022

 

Problemen met de weergave van dit bericht? Klik hier.

De zomervakantie is in zicht! Het einde van het schooljaar betekent dat we afscheid moeten nemen van leerlingen, leerkrachten en collega’s. Maar ieder afscheid is ook een nieuw begin. Eind augustus verwelkomen we graag nieuwe gezichten, maar eerst is het tijd voor welverdiende rust! 
Veel leesplezier,
Els Schockaert

Welkom GO! basisschool De Kleine Schuit
Vanaf 1 september 2022 wordt onze scholengroep een school rijker. Basisschool De Kleine Schuit in Uitbergen, een deelgemeente van Berlare, sluit vanaf volgend schooljaar aan bij onze groep. De overname van deze school werd gedurende dit schooljaar grondig voorbereid en gerealiseerd. Dit gebeurde in open dialoog met het gemeentebestuur Berlare, de centrale diensten van GO! centraal, de verantwoordelijken van onze centrale diensten en de algemeen directeur, de leden van de raad van bestuur, de ouders en lokale afgevaardigden van de school. In een overnameprotocol werden alle gemaakte afspraken en overeenkomsten vastgelegd.

Meer te weten komen over De Kleine Schuit? Lees het artikel van algemeen directeur Els Schockaert hier.

Buitenlesdag

Op 28 april werd de zesde Buitenlesdag van MOS Vlaanderen georganiseerd! Buiten lesgeven heeft namelijk tal van voordelen: ontdek ze hier! Tijdens deze zonnige lentedag trokken ook heel wat van onze leerlingen naar buiten en kregen les of picknickten in de buitenlucht.
Schoolfeesten

In de maand mei en juni organiseren veel scholen hun schoolfeest of opendeur-dag. GO! Freinetschool De Speelplaneet organiseerde haar evenement Sayari, bekijk de aftermovie hier. GO! BS De Grasspriet vernieuwde haar concept ‘schoolfeest’ en gaf een heus festival genaamd SPRIETROCK met Wim Soutaer als special guest!

Duurzame maand mei

De maand mei stond helemaal in het teken van duurzaamheid: Maai Mei Niet, Mei Plasticvrij, Fiets naar je Werk dag, World Fair Trade Day, enzovoort. Onder andere GO! Handelsschool Aalst, GO! basisschool L.P. Boon en GO! Freinetschool De Speelplaneet hebben tijdens deze maand het duurzame aspect extra in de kijker gezet. Benieuwd? Lees dan hier verder. 

Nieuwe schoolgebouwen
In 2021 kenden onze secundaire scholen weer een stijging (3,29%) van het totaal aantal leerlingen. Door het steeds stijgende aantal leerlingen zijn sommige scholen genoodzaakt om uit te breiden. GO! Lyceum Aalst huurt sinds kort een gebouw in de Zonnestraat en GO! Atheneum Denderleeuw heeft een nieuwe aanbouw bij hun campus op de Kouterbaan. Nieuwsgierig? Neem dan hier een kijkje!

Algemene vergadering

Woensdag 4 mei 2022 werden de afgevaardigden van de schoolraad uitgenodigd voor de jaarlijkse algemene vergadering (AV). Op de agenda stonden volgende punten: de goedkeuring van het verslag van de AV in 2021, de toelichting van de jaarrekening van 2021 en de begroting van 2022. De leden van de nieuwe raad van bestuur waren hier ook aanwezig. Voorzitter Jimmy Koppen beet de spits af en verwelkomde de genodigden. Daarna nam algemeen directeur Els Schockaert het woord en ging ze dieper in op de bovengenoemde agendapunten. Na de vergadering konden de afgevaardigden kennismaken met elkaar en met de raad van bestuur, terwijl ze genoten van een hapje en een drankje.

Buitenlandse stages 
Met de financiële ondersteuning van Erasmus+ konden de leerlingen van TechniGO! afgelopen schooljaar op buitenlandse stage gaan. Verschillende leerlingen van de studiegebieden Voeding en Lichaamsverzorging kregen op die manier de unieke kans om hun vakkennis uit te diepen, maar ook (en misschien zelfs vooral) hun horizonten te verruimen. Klik hier voor hun reisverslag!

Spinaziedag 2022

Op woensdag 25 mei vond opnieuw onze jaarlijkse Spinaziedag plaats! Dit jaar werd het concept vernieuwd. Tijdens deze pedagogische studiedag ontvingen een aantal leerkrachten van het basisonderwijs hun collega’s en deelden hun expertise met hen. De deelnemers hadden keuze uit 18 verschillende workshops.

Bij deze bedanken we graag nog eens onze gastscholen: GO! BS L.P. Boon, GO! BS Molenveld Denderhoutem, GO! BS GAAF, GO! BS Atheneum Denderleeuw, GO! BS Ten Berge Berlare, GO! BS De Krekel, GO! BS De Bij, GO! BS De Nieuwe Arend en GO! BS De Regenboog Teralfene voor deze leerrijke en inspirerende dag.

Proclamatie laatstejaars

Eind juni vieren heel wat laatstejaars hun proclamatie. Zowel leerlingen van de derde kleuterklas, het zesde leerjaar als het zesde en zevende middelbaar ontvangen hun diploma en maken zich klaar voor een volgende stap in hun leven.

De scholen voorzien een onvergetelijk afscheid voor hun leerlingen. Wij interviewden GO! Handelsschool Aalst, GO! De Zilverberk en GO! Atheneum Aalst over hun unieke proclamaties. Lees er hier meer over!

Zomerscholen voor een succesvolle start

Deze zomer organiseren GO! basisschool De Zilverberk en GO! Basisschool Atheneum Denderleeuw tijdens de maand augustus een zomerschool. Leerlingen die de afgelopen maanden achterstand hebben opgelopen, krijgen hier de kans om extra lessen te volgen. Ze krijgen een leertraject op maat en worden individueel begeleid. Bij GO! basisschool De Zilverberk zal dit in samenwerking met de gemeente Haaltert gebeuren. GO! Basisschool Atheneum Denderleeuw werkt met vrijwilligers, eigen leerkrachten en studenten leerkracht lager onderwijs. Zij zijn momenteel nog op zoek naar 2 leerkrachten.

Meer informatie over de zomerscholen kan je hier vinden!

In de kijker:
directeur met pensioen
Fabienne De Ridder was gedurende 9 jaar directeur van GO! basisschool De Wonderwijzer. Op 1 september 2021 namen we afscheid. Ze vertelt ons over haar carrière in Scholengroep 19 ‘Dender’.

“Het was een voorrecht om directeur te mogen zijn van GO! basisschool De Wonderwijzer. Ik heb daar kunnen werken met zeer mooie mensen, ik sprak dikwijls over ‘mijn Wonderteam’.”

Lees het interview hier!

Veerkracht in het onderwijs – Christine Wittoeck

Wil jij te weten komen hoe je je digitaal gedrag kan aanpassen?
Stappen ontdekken om dagelijks digitale rust in te plannen?

Luister dan zeker naar deze podcast:

Christine geeft ons meer uitleg over wat digitale detox nu echt inhoudt!

 

Doe zelf de Digitale Detox Test en ontdek hoe verslaafd jij bent aan digitale hulpmiddelen.

Startdag in een nieuw jasje
Op 15 september 2022 gaat de jaarlijkse startdag voor onze starters door in GO! basisschool L.P. Boon te Erembodegem. De startdag werd in een nieuw jasje gestoken: Kick-off café! Het belooft een ontspannende en inspirerende netwerk-avond te worden. Wij kijken er alvast naar uit om onze starters te verwelkomen in de scholengroep Dender-familie!

Slagerij-afdeling TechniGO!

TechniGO! zet graag haar slagerij-afdeling extra in de kijker. Slagerij is namelijk een knelpuntberoep. Na deze opleiding ben je helemaal klaargestoomd voor een vaste job in een echte slagerij. Wil je meer te weten komen over deze opleiding? Ben je benieuwd naar het reilen en zeilen in een slagerij? Klik hier voor meer informatie!

Kalender

 • 21/06: Start zomer
 • 30/06: Social Media Dag
 • 03/07: Dag tegen plastiek
 • 08/08: Internationale Kattendag
 • 13/08: Dag van de linkshandigen

Klik hier voor de volledige kalender »

Vacatures

We zoeken nog heel wat enthousiaste collega’s om onze verschillende schoolteams te komen versterken. Neem een kijkje op onze vacaturepagina en wie weet ben/ken jij de geschikte kandidaat!

Klik hier voor alle openstaande vacatures! »

In de pers

Facebook

Twitter

Link

Website

Spotify

Copyright © 2021 GO! Scholengroep 19 ‘Dender’, All rights reserved.

Ons e-mailadres: communicatie@sgrdender.be

Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Stuur een mailtje naar communicatie@sgrdender.be

 

Maart-april 2022

 

Problemen met de weergave van dit bericht? Klik hier.

Lentekriebels! We genieten er allemaal van… De dagen worden langer, de vogeltjes fluiten wanneer je naar het werk fietst, de natuur staat in bloei en ook deze nieuwe editie van Code 19 (maart/april) brengt leven in de brouwerij!

Veel leesplezier,
Els Schockaert

Nieuwe raad van bestuur
Sinds 1 april 2022 ontfermen Marc Berckmoes, Sigrid Callebert, Henk De Cuyper, John De Plecker, Jimmy Koppen, Lieve Roels, Leo Van Biesen, Tom Van Heddegem en Firmin Verbrugge zich samen met de algemeen directeur over het bestuur van Scholengroep 19 ‘Dender’.

Wij wensen hen alvast veel succes toe en kijken uit naar de nieuwe, frisse wind die ze met zich mee zullen brengen!

Maak hier kennis met de nieuwe leden van de raad van bestuur.

Pyjamadag
Vrijdag 11 maart was het de Pyjamadag van Bednet en kwamen leerlingen in onze scholen massaal in pyjama naar school.  Hiermee steken we alle zieke leerlingen een hart onder de riem! Deze Pyjamadag stonden we stil bij de leuke momenten die je op school beleeft. Dankzij Bednet zijn zieke kinderen mee met de les, maar ook met al de rest.
Viering 100-dagen
Op vrijdag 18 maart vierden heel wat zesde- en zevendejaars hun laatste 100 dagen op de schoolbanken waar ze 6 à 7 jaar hebben vertoefd. Het aftellen naar het einde van hun middelbare schoolcarrière kan nu echt beginnen! We wensen onze toekomst heel veel plezier en succes met alles wat hun pad nog kruist.

Scholen in bloei

Veel van onze scholen zetten in op een milieuvriendelijke en duurzame leer- en leefomgeving. Daar kunnen we als Scholengroep alleen maar trots op zijn!

We gingen langs bij GO! basisschool Faluintjes, GO! basisschool De Grasspriet, GO! Lyceum Aalst en GO! Freinetschool De Speelplaneet.
Lees hier meer over hun groene initiatieven.

DBFM 3

Nieuwbouwproject van 5000m2 goedgekeurd voor campus De Voorstad in Aalst

Dat onze schoolgebouwen onvoldoende beantwoorden aan de onderwijsnoden van de 21ste eeuw is oud nieuws, net als het feit dat de financiering voor infra ontoereikend is. Toch blijft het GO! en meer bepaald onze Scholengroep niet bij de pakken zitten en gaan we op zoek naar creatieve samenwerkingsverbanden met externe partners om grote nieuwbouwprojecten te realiseren. Eén voorbeeld hiervan is het zogenaamde DBFM bouwprogramma (Design Build Finance Maintain). Door een publiek – private samenwerking worden scholenbouwprojecten gerealiseerd waarbij het ontwerp, de bouw, de financiering en het 30-jarig onderhoud voldoen aan vooraf duidelijk afgebakende infrastructurele en pedagogische criteria.

Meer te weten komen over het nieuwbouwproject? Lees het artikel van algemeen directeur Els Schockaert hier.

Jeugdboekenmaand 2022
In maart namen heel wat van onze scholen deel aan de Jeugdboekenmaand met als thema ‘Helden en schurken‘. Tijdens deze maand kregen leerlingen van de kleuterklas verhaaltjes voorgelezen en woonden leerlingen van de lagere school een auteurslezing bij. In GO! basisschool Affligem De Regenboog – ’t Lessenaartje leerden ze via de stoelendans elkaars lievelingsboeken kennen, origineel!

Nieuwe TADD-regelgeving
Beginnende leerkrachten zullen vanaf september 2021 al na één schooljaar uitzicht krijgen op een vaste benoeming. Meer te weten komen over de nieuwe TADD-regelgeving? Klik dan hier.
Kennismaking nieuwe vertrouwenspersonen
In onze Scholengroep hebben wij een pool van 20 vertrouwenspersonen. Het zijn allemaal medewerkers die een erkende opleiding hebben gevolgd. De vertrouwenspersoon is het eerste aanspreekpunt voor medewerkers met een psychosociaal probleem op het werk. Je mag kiezen bij welke vertrouwenspersoon je langsgaat. Dit hoeft niet de vertrouwenspersoon te zijn van je eigen school. Meer info en de actuele lijst met vertrouwenspersonen kan je hier vinden.

Veerkracht in het onderwijs – Tijl Bondue

Ervaarde jij ook al eens weerstand binnen jouw team?
Leer je graag praktische tools kennen om hiermee aan de slag te gaan? 

Luister dan zeker naar deze podcast:

Tijl geeft je zijn interpretatie van deep democracy en hoe hij er in schoolteams mee aan de slag gaat!

Ervaringen doorlichting

In maart kregen GO! basisschool GAAF,  GO! basisschool Molenveld en het GO! centrum voor leerlingenbegeleiding Dender doorlichting. 

Benieuwd hoe zij dit hebben ervaren? En welke tips hebben zij voor scholen die in de toekomst doorlichting krijgen? Ontdek het hier!

Teambuilding Scholengroep

Op vrijdag 1 april (geen mopje) werden de personeelsleden van de centrale diensten in de watten gelegd. ’s Morgens werd er tijd vrijgemaakt om nog eens samen aan tafel te schuiven en te genieten van een lekker ontbijt.  Daarna kregen de personeelsleden dit jaar geen paaseieren in het groen, maar een heerlijke chocoladezoen!  

In de kijker: zij-instromer

Barbara De Backer is leerkracht in de 2de kleuterklas op GO! basisschool De Kleine Prins. Op 21-jarige leeftijd behaalde ze haar diploma kleuteronderwijs. Barbara vond toen moeilijk werk, dus ging ze aan de slag in de privésector. Momenteel werkt ze terug in het onderwijs en daar is ze super tevreden over. 

“Dit is geen job voor mij, maar een roeping…”

Lees het interview hier!

GO! Lyceum Aalst viert feest

GO! Lyceum Aalst bestaat 140 jaar en dat vieren ze groots! De opening van hun nieuw schoolgebouw, het organiseren van het totaalspektakel ‘Pontstraat 51’, …

Wij namen een kijkje achter de schermen! Lees het interview hier.

Dag Céline
Vanaf dinsdag 19 april begint onze communicatieverantwoordelijke Céline Hertecant aan een nieuwe uitdaging iets dichter bij huis. We willen haar bedanken voor al het mooie en harde werk dat ze binnen onze Scholengroep heeft gerealiseerd. Veel succes gewenst in je nieuwe job!
Welkom Julie
Op maandag 14 maart startte Julie De Ryck als communicatieverantwoordelijke van Scholengroep 19 ‘Dender’.  Julie is oud-leerling van GO! basisschool GAAF (toen nog Park) en GO! Lyceum Aalst. Vanaf 18 april neemt ze met veel plezier de fakkel over van Céline. 

Kalender

 • 28/04: Nationale buitenlesdag
 • 01/05: Mei plasticvrij
 • 03/05: Dag van de Lach
 • 19/05: Fiets naar je werkdag
 • 25/05: Spinaziedag basisonderwijs

Klik hier voor de volledige kalender »

Vacatures

We zoeken nog heel wat enthousiaste collega’s om onze verschillende schoolteams te komen versterken. Neem een kijkje op onze vacaturepagina en wie weet ben/ken jij de geschikte kandidaat!

Klik hier voor alle openstaande vacatures! »

Facebook

Twitter

Link

Website

Spotify

Copyright © 2021 GO! Scholengroep 19 ‘Dender’, All rights reserved.

Ons e-mailadres: communicatie@sgrdender.be

Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Stuur een mailtje naar communicatie@sgrdender.be

 

Januari-februari 2022

Deze eerste nieuwsbrief van 2022 is er eentje vol liefde! De januari/februari editie van Code 19 is opgebouwd rond het thema ‘houden van’. Meer bepaald houden van leerlingen, het klimaat, dieren, vrijwilligers, jezelf,…

Veel leesplezier!

Els Schockaert

Zie me graag

Neen, geen lofzang over Clouseau of liefdesverklaring aan Koen Wauters in dit artikel; wel een warme oproep van elke leerling aan zijn of haar leraar. Want als leerkrachten hun leerlingen maar écht graag zien, dan komt het goed. Als leerkrachten echt naar hun leerlingen kijken en luisteren, en bijsturen waar nodig, dan wordt onderwijs krachtiger. Zoals de vader die achter zijn dochter loopt als die leert fietsen, en steun geeft wanneer het nodig is, en loslaat als het kan.

Lees hier het volledige artikel!

Spread the love 

Februari is de maand van de liefde en wij steken de liefde maar al te graag een handje toe.

Wil je een toerke doen of een zjat kaffe drinken met je collega? Of wil je hem/haar bedanken omdat alles op wieltjes loopt of om het hoofd koel te houden? Dat kan allemaal met onze Valentijnskaartjes.

Help jij mee de liefde verspreiden? Download de Valentijnskaartjes hier en stuur ze naar een collega, vriend of vriendin. 

Roze bloemen en rode hartjes voor oma Marina

Op vrijdag 14 januari 2022 verzamelden de kinderen van de opvang en de personeelsleden van GO! Basisschool Atheneum Denderleeuw in de tuin van de school voor een afscheidsmoment. Tijdens de kerstvakantie overleed oma Marina onverwacht. Ze was slechts 62 jaar. Op haar overlijdensbericht stond ‘vrijwilliger GO! Basisschool Atheneum Denderleeuw’ en die titel droeg ze met heel veel fierheid. “Marina stond altijd klaar om een toezicht over te nemen wanneer leerkrachten ziek waren”, vertelt directeur Peter Van Hove. “Vorig jaar verzorgde ze ook een aantal creatieve workshops tijdens onze zomerschool en sindsdien was ze ook een vaste waarde in de opvang.” De kinderen waren dol op haar en in de kleuterklassen gingen de leerkrachten aan de slag met de gevoelsmonsters die oma Marina voor elke klas had gehaakt. Met haar haakpen en wol toverde ze in een handomdraai de mooiste en gekste wezens.

De directeur had in zijn afscheidswoordje tijdens de begrafenis al aangekondigd dat ‘de school een Japanse kerselaar zou planten in de schooltuin om oma Marina nooit te vergeten. En dat gebeurde dus ook. “We zijn de school ontzettend dankbaar voor wat ze voor onze oma hebben gedaan”, vertelde een familielid na afloop van het afscheidsmoment op school. “Het was heel pakkend dat de boom en de gevoelsmonsters al aanwezig waren tijdens de begrafenis. Toen de kinderen hartjes bij de boom gooiden, kreeg ik een krop in de keel.”

We zullen haar enorm missen. Oma Marina was een vaste waarde in onze school. Onze Marinaboom zal elk voorjaar prachtige roze bloemen tevoorschijn toveren die ons steeds aan oma Marina zullen herinneren.

Poëzieweek 2022

Op donderdag 27 januari, gedichtendag, startte de Poëzieweek van 2022 met als thema natuur. Een uitgelezen kans voor al onze scholen om met poëzie aan de slag te gaan: van het lezen van gedichten tot het zelf creatief nadenken en schrijven. Enkele scholen in Aalst waren ook trotse eigenaar van een weesgedicht dat ze adopteerden van Utopia.

Dag van de Directeur 2022

Op 31 januari zetten we jaarlijks op Dag van de Directeur al onze directies in de spotlights. De Scholengroep trakteerde op een overheerlijke tapasbox van Happetijd. We vonden het belangrijk om de directies iets te geven waarvan ze echt konden genieten in deze chaotische tijden. Daarnaast werd elke directeur nog, dik verdiend, in de bloemetjes gezet door zijn/haar team! 

Wij houden van het klimaat!

Renée (docente NT2 – Engels CVO Pro Aalst) heeft niet alleen een kloppend hart voor taal, maar zeker ook voor ecologie en duurzaamheid. Ze trok samen met Oxfam België naar de klimaattop in Glasgow. Na een intense week over de plas schommelt Renées gevoel bij de COP26 nog steeds tussen verschillende uitersten.

“Het is zo leerrijk en boeiend om daar aanwezig te zijn en gelijkgestemden te ontmoeten, maar tegelijkertijd komt de realiteit ook heel hard binnen. En die realiteit is helaas op het gebied van het klimaat niet zo rooskleurig. De resultaten van de COP waren heel teleurstellend. Vooral naar de MAPA (most affected people and area) toe.”

Renées doctoraat ging grotendeels over ‘climate justice’ (climate change + social justice). Het zijn vaak de meest kwetsbare mensen die het meest geraakt worden maar het minst de oorzaak zijn van de klimaatcrisis en zij krijgen nu de middelen of hulp niet die ze nodig hebben om de situatie aan te pakken.

“De tijd om iets te gaan realiseren geraakt stilaan op, maar als je beseft wat je als individu kan bereiken, en dan ziet wat een ripple effect dat teweeg kan brengen, dan blijf ik graag dagelijks in dialoog gaan met mensen.”

Of hoe een klein vlammetje toch een groot brandend vuur kan worden.

1 jaar Els & Katrien

Na de Dag van de Directeur werd op dinsdag 1 februari de eerste verjaardag van Els Schockaert als algemeen directeur en Katrien De Moerloose als directeur-coördinator gevierd. Na een start in een heel bijzonder jaar kon dit uiteraard niet onopgemerkt voorbijgaan en vonden we het belangrijk om ze te belonen voor hun onvermoeibare inzet. Beide collega’s werden verrast met een mooi boeket bloemen en een taart met 1 kaarsje dat met veel plezier werd uitgeblazen. Bekijk hier hun reactie! 

Dag van de CLB-medewerker 

Op donderdag 3 februari zetten we alle CLB-medewerkers in de schijnwerpers op Dag van de CLB-medewerker.

We verwenden ze met een hartjeslolly en een balpen van de Scholengroep om hun HARTelijk te bedanken voor hun onbeSCHRIJFlijke inzet!

Dankzij alle inspanningen die zij leveren, zeker in deze pandemie, kunnen leraren lesgeven aan mentaal en fysiek gezonde leerlingen!

Veerkracht in het onderwijs – Sarah De Backer

Wat maakt dat communicatie spanning met zich meebrengt? Wil je graag weten hoe we verbindend kunnen communiceren?

Luister dan zeker naar deze podcast:

– Wat is verbindende communicatie en wat is het voordeel?
– De verschillende stappen van verbindende communicatie: (zelf)oordeel, gevoel, behoefte en verzoek.
– Een mentor is een rots in de branding: relatie, observatie, co-creatie, kracht.
– Omring de starter met mensen die zijn/haar groei mogelijk maken.
– Blijf verwonderd!

Welkom, Gaston!
Graag stellen we Gaston aan jullie voor! Gaston is de schoolhond van GO! IBSO De Horizon die sinds kort dagelijks op de school vertoeft. Gaston is een Rhodesian Ridgeback en vindt zijn oorsprong in Zuid-Afrika. Het ras van Gaston staat bekend als rustig met een vriendelijk temperament dat zelden blaft.

Wanneer we aankomen voor het interview met Greet (directeur), Edith (stafmedewerker) en Pieter (leerlingbegeleider) is Gaston bezig met een interventie: een leerling weigert op de schoolbus te stappen. Gaston wordt ingeschakeld, begeleidt de leerling naar de bus waarna ze zonder problemen opstapt. Het is meteen duidelijk: Gaston is al heel geliefd op school!

Lees het interview met Greet, Edith & Pieter hier.

Nog meer dierenliefde: op bezoek bij vzw Knipperkot!

Bert Meermans (voormalig ondersteuner bij OT Pixel) startte samen met zijn broer Pieter Meeremans vzw Knipperkot op om jongeren die het moeilijk hebben te begeleiden.

“Voor heel wat jongeren is een hele week naar school gaan zwaar. Jongeren die het even moeilijk hebben, bij wie het niet meer lukt op school, kunnen bij ons terecht”, vertellen Bert en Pieter.

Wij gingen een kijkje nemen. Bekijk de video hier.

In de kijker: grenzeloze liefde
Diane Christiaens, OKAN-leerkracht in GO! basisschool GAAF!, heeft een grenzeloze liefde voor haar leerlingen. Na 37 jaar verrassen ze haar nog steeds met hun puurheid en onbevangenheid. 

“Leerkrachten krijgen de kans om een kind als een blank canvas te zien en samen met het hen het doek te beschilderen. Het is heel erg de moeite om op z’n minst te proberen om je leerlingen graag te zien. Je krijgt er bijzonder veel voor terug. Geef een kind de kans om graag gezien te worden en zij zullen later ook graag zien.”

Lees het volledige interview met Diane hier!

Leerlingencijfers

Op 1 februari 2022 telde onze Scholengroep 10.483 leerlingen. Dat is een groei van 74 leerlingen ten opzichte van vorig jaar. 10.483 keer bedankt aan al onze personeelsleden voor hun inzet! 

Welkom Khadija 

Op maandag 7 februari startte Khadija, oud-leerling van GO! basisschool Atheneum Aalst en leerling 6 Onthaal & Public Relations van GO! Handelsschool, aan haar twee weken durende stage op de Scholengroep. Veel plezier & succes! 

Kalender

 • 14/02: Valentijn 
 • 17/02: Dikketruiendag
 • 18/02: Start week tegen pesten
 • 27/02: Start week van de vrijwilliger
 • 28/02: Start krokusvakantie

Klik hier voor de volledige kalender »

Vacatures

We zoeken nog heel wat enthousiaste collega’s om onze verschillende schoolteams te komen versterken. Neem een kijkje op onze vacaturepagina en wie weet ben/ken jij de geschikte kandidaat!

Klik hier voor alle openstaande vacatures! »

Facebook
Twitter
Link
Website
Spotify
Copyright © 2021 GO! Scholengroep 19 ‘Dender’, All rights reserved.

Ons e-mailadres: communicatie@sgrdender.be

Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Stuur een mailtje naar communicatie@sgrdender.be

December 2021

In deze laatste nieuwsbrief van 2021 maak ik graag van de gelegenheid gebruik om élk personeelslid nog eens uitdrukkelijk te bedanken voor zijn/haar uitmuntende inzet de voorbije maanden. Mijn wensen voor 2022 vind je in onderstaande video, alsook die van de verschillende centrale diensten. Alvast een deugddoende vakantie gewenst en onthoud: wees een zebra in 2022!

“Ieder van ons is een zebra, met zijn eigen uniek strepenpatroon en een persoonlijke inbreng in ieder debat.”

Fanny Matheusen –

Voorleesweek 2021

Van 20 november tot 28 november vond de jaarlijkse Voorleesweek plaats. Tijdens deze speciale week zetten we met z’n allen het belang én het plezier van voorlezen in de kijker. Ook in onze scholen ging deze Voorleesweek uiteraard niet onopgemerkt voorbij.

Benieuwd welke activiteiten er allemaal plaatsvonden? Dat ontdek je hier

Bezoek Sinterklaas

Hij komt… Hij komt…

Op 6 december kregen we opnieuw het fantastische nieuws dat er dit jaar geen stoute kinderen bij zijn. Sinterklaas reed onze scholen dan ook niet zomaar voorbij: de leerlingen werden verwend met heel wat lekkers en leuke cadeautjes.

Dank u, Sinterklaasje!

Talentenwerf
Dit schooljaar organiseert onze Scholengroep voor de zesde keer een talentenwerf. Wie hierbij aan ‘K2 zoekt K3’ of ‘Dancing with the Stars’ denkt, komt bedrogen uit. Het gaat hier immers om een ander soort talent, al is het natuurlijk ook mogelijk dat er tussen de deelnemers wel eentje met een verborgen zang- of danstalent zit…
Lees
hier meer over de talentenwerf!

Opbrengst De Warmste Week 

In oktober en november werd er 3 keer soep verkocht ten voordele van De Warmste Week: soep van de chef, soep van de pers en feel good soep. Hiermee zamelden de centrale diensten een mooie 183,50 euro in voor het DWW Fonds. Dit fonds zal in 2022 verschillende projecten financieren die inzetten op ‘kunnen zijn wie je bent’, want dat verdient iedereen!  

“Ondanks het feit dat we de actie vroeger als voorzien hebben moeten stopzetten door verstrengde coronamaatregelen ben ik heel trots op dit resultaat”, aldus Els Schockaert. 

Welkom Sayme!

Op 3 november mochten we Sayme verwelkomen als nieuw poetspersoneelslid op de Scholengroep en dat vinden we heel fijn! Leer Sayme wat beter kennen met onderstaande leuke weetjes:

 • Met een spaghetti bolognaise kan je Sayme altijd plezieren
 • In haar vrije tijd leest Sayme graag romans 
 • Blauw vindt Sayme de allermooiste kleur
In de kijker: Welkom, Hilde!
Op 1 november 2021 vervoegde Hilde De Meyer de centrale diensten van onze Scholengroep als intern pedagogisch begeleider. Hoog tijd dus om haar wat beter te leren kennen. We haalden de Jambers in ons naar boven en trokken gewapend met de gekende vragen: ‘wie is ze?’, ‘wat doet ze?’ en ‘wat drijft haar?’ naar haar kantoor in de Welvaartstraat. Een kantoor dat trouwens door onze werkmannen voor haar werd klaargestoomd, waarvoor ze hen erg dankbaar is. We nodigden ook algemeen directeur, Els Schockaert, uit om één en ander te duiden.

Lees het artikel hier!

Veerkracht in het onderwijs – Kristof Das

Wil je graag weten hoe je aan een goed klasmanagement kan werken? In onze gloednieuwe podcastaflevering gaan we in gesprek met Kristof Das over nieuwe autoriteit. 

Wat mag je verwachten? 
– de kracht van het team
– nieuwe autoriteit als antwoord op oude autoriteit
– het belang van het PEN-programma binnen nieuwe autoriteit
– teach as you preach
– de kracht van non-verbaal gedrag

Veel luisterplezier!

GO!AL plant 350 boompjes

Op vrijdag 17 december trokken de leerlingen van de afdeling Hout uit het derde, vierde, vijfde en zesde jaar van GO! Atheneum Liedekerke te voet naar de gemeentelijke begraafplaats in Liedekerke voor een boomplantactie. Gewapend met hun laarzen en hun spade plantten de leerlingen maar liefst 350 nieuwe bomen. “Het was een bewuste keuze om de leerlingen van de afdeling hout te laten deelnemen aan deze actie, ze gaan immers dagelijks aan het werk met deze grondstof”, vertelt Bieke Nagels, directeur van GO! Atheneum Liedekerke.

GO! Handelsschool Aalst ontvangt Erasmusaccreditatie

“We zijn zeer trots op het feit dat we een Erasmusaccreditatie hebben ontvangen”, vertelt Marie-Christine Fiers. Een Erasmus accreditatie maakt het aanvragen van mobiliteitsprojecten binnen Erasmus+ in de toekomst makkelijker. GO! Handelsschool Aalst heeft een projectplan ingediend voor 5 jaar, wat nu dus betekent dat we de leerlingen de komende 5 jaar boeiende uitdagingen in Europese partnerlanden zullen kunnen aanbieden. Ook TechniGO! ontving een accreditatie voor het Erasmusprogramma. Proficiat!

MVD-personeelsleden in opleiding

Begin dit schooljaar bereidde Cedric De Cremer, H.K Executive van onze Scholengroep, een aanbesteding voor. Dit voor de aankoop van poetsmateriaal en schoonmaakproducten voor al onze scholen. Uiteindelijk werd er één leverancier geselecteerd, BOMA, en werd er overgegaan tot aankoop en verdeling naar alle scholen.

Elk MVD-personeelslid ontving een basispakket om op een professionele manier schoon te maken. Bij de uitrol van het materiaal werd er bijhorend een opleiding gegeven. De personeelsleden kregen een woordje uitleg over de nieuwe producten/materiaal, het mopssysteem, doseersysteem voor de nieuwe producten en het reinigen met microvezeldoekjes. 

Nieuwe individuele functiebeschrijving

De evaluatieprocedure heeft een make-over gekregen en vanaf 1/09 is de nieuwe procedure in voege getreden, maar hoe ziet de huidige procedure er nu eigenlijk uit? Kom er hier alles over te weten! 

Perfectionisme & lichamelijke veerkracht

Vorige week eindigde het 4de traject “Perfectionisme en veerkracht in het onderwijs”. Als Scholengroep kiezen we er bewust voor om onze personeelsleden weerbaarder te maken voor de uitdagingen die hun pad kruisen. Benieuwd naar wat de deelnemers ervan vonden?
Ontdek het
hier

Kalender

 • 27/12: Start Kerstvakantie
 • 01/01: Start 2022
 • 09/01: Einde Kerstvakantie
 • 12/01: AVB – Klasmanagement
 • 18/01: Netwerk L.O.

Klik hier voor de volledige kalender »

Vacatures

We zoeken nog heel wat enthousiaste collega’s om onze verschillende schoolteams te komen versterken. Neem een kijkje op onze vacaturepagina en wie weet ben/ken jij de geschikte kandidaat!

Klik hier voor alle openstaande vacatures! »

In de pers