Nieuws

Groene vingers

Toegevoegd op20 december 2022

Heel wat scholen hebben de afgelopen maanden meegeholpen met het aanplanten van bossen, hun eigen domein onder handen genomen en/of dat van een andere school die wat hulp kon gebruiken! Lees verder voor een kort overzicht.

Herfstopkuis

GO! IBSO De Horizon vloog er na de herfstvakantie meteen in. Ze hielpen op GO! basisschool Molenveld met hun herfstopkuis en hebben onder andere de speelplaats opgeruimd.

GO! basisschool Ten Berge, GO! basisschool De Krekel en GO! basisschool De Kleine Schuit helpen mee met het aanplanten van nieuwe bossen

GO! basisschool Ten Berge hielpen enkele klassen met het aanplanten van een nieuw bos in Berlare. Nadien werden ze bedankt met een soepje en een medaille! In totaal zullen er meer dan 1100 bomen en struiken aangeplant worden.

De leerlingen uit de derde graad uit GO! basisschool De Krekel gaven op donderdag 10 november de aftrap van een nieuwe reeks plantdagen in Haaltert. In het Hoombos werden op een voormiddag al zo’n 600 struiken geplant!

Ook GO! basisschool De Kleine Schuit heeft meegeholpen met het groener maken van Berlare door bomen te planten in het Stroombos. Hier kan je de leerlingen in actie zien!

GO! basisschool De Bij bouwt wilgenhutten

Op 10 december hebben in GO! basisschool De Bij een aantal leerkrachten, MOS’ers en leden van de oudervereniging twee wilgenhutten met een verbindingstunnel op het grasplein van de lagere school gebouwd. Dit initiatief hoort bij hun actieplan ‘De Bij kleurt groen’. Binnenkort komen ze opnieuw samen voor het plaatsen van wilgenhutten op de kleuterspeelplaats!

Toekomstige kleuterspeeltuin in GO! basisschool GAAF

In GO! basisschool GAAF hebben de leerlingen van de derde graad de toekomstige kleuterspeeltuin onder handen genomen. Ze hebben het onkruid gewied. Een hulpvaardige papa heeft nadien de speeltuin zaai-klaar gemaakt. “Nu enkel nog wachten tot het gras begint te schieten!”.

Nieuwsbrief

Schrijf in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van actua & events!