Nieuws

Succesvolle start van het nieuwe schooljaar

Toegevoegd op01 september 2023

Op deze regenachtige 1 september bracht algemeen directeur van GO! Scholengroep 19 ‘Dender’, Els Schockaert, een bezoek aan GO! basisschool De Zilverberk (Haaltert) en TechniGO! campus De Ledebaan (Aalst). Ondanks het weer was de eerste schooldag doordrenkt van enthousiasme en vastberadenheid om het nieuwe schooljaar met open armen te ontvangen.

In GO! basisschool De Zilverberk werd het startschot gegeven met de aankondiging van het nieuwe jaarthema: “samen blijven groeien”. Dit thema werd onder andere gekozen om het stijgende leerlingenaantal te weerspiegelen, aangezien de school vandaag bijna de mijlpaal van 100 leerlingen bereikte. Bovendien werd de vernieuwde kleuterklas feestelijk geopend, inclusief het plechtig doorknippen van het lint en het lanceren van confettikanonnen. Als afsluiter, voordat de leerlingen naar hun klaslokalen gingen, werd de regen getrotseerd om te dansen op het nieuwe themalied.

Bij TechniGO! campus De Ledebaan werden vanmorgen de leerlingen verwelkomd en voorbereid op het nieuwe schooljaar. In de namiddag stond voor de leerkrachten, leerlingbegeleiders en directeurs een eerste werkmoment gepland, gericht op het thema “iedereen leerlingbegeleider”. Deze focus zal de komende drie schooljaren centraal staan.

Katrien De Moerloose, directeur van TechniGO! Middenschool, lichtte toe:

“Vorig jaar zijn we gestart met het traject rond leerlingbegeleiding onder leiding van de pedagogische begeleidingsdienst van het GO!. Tot nu toe lag de nadruk vooral op de leerlingbegeleiders, maar dit schooljaar worden de leerkrachten actief betrokken en ligt de focus op het versterken van de brede basiszorg in de klas. Een professionaliseringsplan wordt uitgerold om dit te ondersteunen. Tijdens het eerste werkmoment zal er ook aandacht worden besteed aan de professionaliseringsnoden van de leerkrachten met betrekking tot brede basiszorg.”

De dag markeerde het begin van een veelbelovend nieuw schooljaar.

Nieuwsbrief

Schrijf in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van actua & events!