Nieuws

Zomerschool

Toegevoegd op20 augustus 2021

Vorige zomer werd de zomerschool van GO! Basisschool Atheneum Denderleeuw door onderzoekers van de Thomas More hogeschool uitgeroepen tot toonbeeld van hoe een topzomerschool eruit ziet. De zomerschool viel zo goed in de smaak dat ze deze zomer opnieuw hun deuren openden. In de week van 16 augustus en 23 augustus werden 100 leerlingen verwelkomd. In de voormiddag werkten de leerlingen een individueel traject af en in de namiddag werden ze getrakteerd op interessante, uiteenlopende workshops.

“In de zomerschool zitten er de helft minder kinderen en dubbel zoveel leerkrachten in een klas. Zo boek je al snel viermaal zoveel winst en dat merk je ook in september,” zegt directeur Peter Van Hove. Door de inhaalslag die je maakt tijdens de zomerschool, zowel vakinhoudelijk als met studievaardigheden, begin je goed voorbereid aan het nieuwe schooljaar. Leerlingen starten op die manier met voldoende zelfvertrouwen en motivatie.

Kookworkshop

Er werden heel wat verschillende workshops gegeven. Eén van hen werd gegeven door niemand minder dan Katrien De Moerloose, directeur-coördinator van onze basisscholen. Het werd een kookworkshop in het tweede leerjaar. De leerlingen leerden verschillende receptjes maken: fruitspiesjes, American pancakes en wafeltjes. Achteraf mochten ze uiteraard alles opsmullen!

Nieuwsbrief

Schrijf in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van actua & events!